En Sıcak Konular

Abdullah Gül oyunu kullandı

22 Temmuz 2007 13:54 tsi
Abdullah Gül oyunu kullandı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, milletvekili genel seçleri için oyunu Kayseri'de kullandı.

Bakan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesindeki 1206 nolu sandıkta kullandı. Bakan Gül, burada kendisine ikram edilen baklavanın, sandık görevlilerine ve gazetecilere ikram edilmesini istedi.

Gül, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenlerin sandık başına gittikleri bu günü, ''demokrasinin en güzel anlarından biri'' olarak nitelendirdiğini söyledi.

Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu belirten Gül, Atatürk'ün, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' sözünü anımsatarak, bugün bunun bir kez daha yaşandığını söyledi.

Bugün sözün halkta ve millette olduğunu, çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

''Halk neye karar verirse neyi isterse o da başımızın üstünde yer tutacaktır. Seçimlerin ülkemiz ve Türk milleti için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah gelecek günler, Türkiye için çok daha güzel ve iyi olur. Siyasi partiler bir yarış için vardır. Çoğulculuk, demokrasinin ana ilkelerinden biridir. Eğer tek parti olursa ona demokrasi denmez. Çok parti olacak ki yarış olsun. Bu gün o yarışın kararı verilecek. Bu kararı halk verecek. Hayırlı, uğurlu olsun. Türk milletinin vereceği karar saygıyla karşılanacaktır.''

Gül, gazetecilere de teşekkür ederek, ''Demokrasinin temel direklerinden biri de hür basındır. Açık rejim, açık toplum, bizim için çok büyük bir servettir. Bunu sağlayan da sizlersiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum'' dedi.



Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,336 µs