En Sıcak Konular

Bağış: Çakma Gandi de Püskevitçi de yakışmaz

26 Aralık 2012 20:51 tsi
Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Türkiye'nin peş peşe 3 seçimi atlatacağını, bu seçimlerden en kritik olanının ise Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek, ''Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin peş peşe 3 seçimi atlatacağını, bu seçimlerden en kritik olanının ise Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirterek, ''Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek. Türkiye'nin tarihinde ya savaşlarla zafer kazanmış hakanlar, ya babadan devir aldıkları payidarı yöneten sultanlar, ya Meclisin seçtiği cumhurbaşkanları, maalesef bir de darbeyle gelip, milletin idaresine rağmen o koltuklarda oturmaya kalkan çarpık zihniyetli darbeciler oldu'' dedi.

Partisinin İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette partililere seslenen Bakan Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecindeki en önemli vitrinlerinden birinin Muğla olduğunu söyledi.

Bağış, Muğla'nın artık büyükşehir statüsüne kavuşan iller arasında olduğunu, Büyükşehir Yasası'nın uygulandığı iller için 'büyük fırsatlar yasası' anlamına geldiğini ifade ederek, ''Bu yasa devletin vatandaşına daha geniş kapsamlı hizmet götürebilmesinin önünü açacak olan bir yasadır. Ama Muğla'ya daha farklı bir yaklaşımla eğilinmiştir. Çünkü Muğla il oluşunun 100. yılında AK Parti iktidarı tarafından büyükşehir olmakla ödüllendirilmiş ve önü açılmış bir ilimizdir'' diye konuştu.

Muğla'nın son yıllarda AK belediyecilikten hak ettiği nasibini alamamış bir il olduğunu vurgulayan Bağış, Muğla'nın kaderini değiştirmenin kendi elinde olduğunu ifade etti.

Bakan Bağış, 2014'te peş peşe 3 seçim atlatılacağına değinerek, şöyle konuştu:

''Önce Mart 2014'te yerel seçimler var. Onun heyecanıyla hemen 4 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri, ondan birkaç ay sonra da genel seçimler var. Bu seçimler içinde bence en kritik olanı cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bu millet tarihinde ilk kez en üst düzey yetkiliyi kendisi seçecek. Türkiye'nin tarihinde ya savaşlarla zafer kazanmış hakanlar, ya babadan devir aldıkları payidarı yöneten sultanlar, ya Meclisin seçtiği cumhurbaşkanları, maalesef bir de darbeyle gelip milletin iradesine rağmen o koltuklarda oturmaya kalkan çarpık zihniyetli darbeciler oldu.''

Egemen Bağış, ''Yerel seçimdeki netice cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecektir. Son seçimde yüzde 50 oy aldık. Ama o seçimi ondan 6 ay önceki referandumda yüzde 58 oy aldığımız için kazandık. Yüzde 58'i gören milletimiz, 'bu parti milletin teveccühüne sahip, bu partinin önü açık dedi' ve bizi desteklemeye devam etti'' dedi.

''Bir daha bu ülkede insanların yediği içtiği gıdadan dolayı fişlenmesini istemiyorsanız, bir daha kimin ne giyeceğine devletin karar vermesini istemiyorsanız, kimin hangi kitabı okuyacağına, kimin kiminle arkadaşlık yapacağına, kimin nerede hangi sözü söyleyeceğine, başkalarının karar vermesini istemiyorsanız, yani siz demokrasiye inanıyorsanız, bireysel özgürlüklere inanıyorsanız, bu milletin değerleriyle yaşayabilme hakkına inanıyorsanız bizim de siyasi tercihlerimizde çok açık ve net milletten yana tavır koymamız gerekiyor'' diyen Bağış, millete rağmen siyaset yapmadıklarını bugüne kadar son 11 yılda millet ne istediyse onu yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

-''Ne bir 'Çakma Gandi' sevdalısı yakışır ne de bir 'Püskevitci''-

AK Partili olmanın diğer partilerin mensubu olmaktan farklı olduğunu anlatan Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin ana muhalefet partisi, bir genel başkanları vardı, 'Tam dişimize göre sayın Baykal, bundan iyisini bulamayız' diyorduk, ama gitti. Ya aklı başında biri gelirse diye endişe ettik. Ama çok değerli Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın tabiriyle 'Rabbim verdikçe veriyor' daha iyisi geldi. Bu ülkenin tarihinde imreneceği bir Allah'ın kulu yokmuş gibi Hindistan'daki Gandi'ye özenip kendine 'Çakma Gandi' dedirten bir genel başkan seçtiler. Allah başlarından eksik etmesin. Biz ondan razıyız, CHP'liler de ondan razı olsun.''

Böyle bir ortamda AK Parti'nin büyükşehir belediyesini almamasının ayıp olacağını belirten Bağış, ''AK Parti'nin büyükşehir statüsü getirdiği Muğla Belediyesi'ne ne bir 'Çakma Gandi' sevdalısı yakışır ne de bir 'Püskevitci'. Buraya Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dava arkadaşını getirmek size yakışır'' diye konuştu.

aa

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,721 µs