En Sıcak Konular

Şerafettin Elçi neden hiç BDP'li olmadı?

26 Aralık 2012 15:29 tsi
Dün Ankara'da hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'yi herkes BDP'li olarak biliyor ancak o BDP saflarında siyaset yapmadı.

KANDİL İLE BDP ARASINDA 'ELÇİ' OLACAKTI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) çatısı altında siyaset yapmak isteyen Şerafettin Elçi'nin amacına neden ulaşamadığını haber7.com'a anlatan yazar Orhan Miroğlu, Elçi'nin BDP'nin son politikalarını onaylamadığı için bu kararından döndüğünü ifade etti.

12 Haziran 2011 yılında BDP'nin desteklediği listeden Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Şerafettin Elçi'nin BDP'yi siyasi bakımdan etkilemek istediğini söyleyen Miroğlu, Elçi'nin TBMM'de kendi partisi olan KADEP çatısı altında değil de BDP çatısı altında siyaset yapmak istediğini fakat bundan vazgeçtiğini dile getirdi.

Seçimlerden sonra bu kararını KADEP'teki yöneticilerle de istişare ettiğini ifade eden Miroğlu, Elçi'nin neden BDP saflarında yer almadığını şu sözlerle açıkladı:

"ELÇİ, KEŞKE KANDİL'E GİDEBİLSEYDİ"

"Şerafettin Elçi, BDP'nin politikalarına tam olarak uyum sağlayamadı. Bu politikaları da Kandil'e giderek değiştirebileceğini düşündü. Fırsat verilirse Kandil'e gidip bu silahlı mücadelenin sonlandırılması için bir ikna faaliyeti çabası göstereceğini düşünüyordu. Türkiye'nin farklı bir konjektüre girmesinden dolayı bu amacına ulaşamadı. Çünkü AK Parti ile BDP arasında sert bir muhalefet gelişti ve bu olamadı. Keşke Şerafettin Elçi, vefat etmeden önce bu inandığı düşünceyi Kandil'e aktarabilseydi. Hal böyle olunca BDP çatısı altında siyaset yapma düşüncesi hayata geçemedi."

"KÜRT AYDINLARIN UMUDU SONA ERMEDİ"

Orhan Miroğlu'na, her partiyle diyalog içerisinde olmayı başaran Şerafettin Elçi'yi diğer Kürt siyasetçilerden ayıran özelliği ne? sorusunu sorduğumuzda ise aldığımız cevap şu oldu:

"Şerafettin Elçi son 40 yıllık tabloya baktığınızda Türk siyasi partilerinin saflarında yer almış ve Kürt siyasi hareketini de önemsemiş, özellikle de Kürdistan Demokrat Parti gelenek ve kültüründen beslenen önemli bir şahsiyettir. Bir siyasi kimliği bu kadar uzun bir dönem, bütün açmazlara rağmen, sürdürebilmenin adıdır Şerafettin Elçi. Şerafettin Elçi'nin merkez sağ ve sol partileriyle iyi ilişkiler içerisinde olmasının en büyük sebeplerinden biri de uzlaşmacı ve barışçıl kişiliğe sahip olmasındandır. Elçi'nin zaman zaman ülke problemlerine karşı aldığı tavır hükümetlerin kurulmasında belirleyici rol olmasını sağlamıştır. Uğranılan ağır baskı ve haksızlıklara rağmen Türkiyeli Kürt aydınlarının siyasi umudu hiçbir zaman sona ermedi. Şerafettin Elçi bunu kendi kişiliğinde ve siyasi hayatında somutlaştırmıştır. Kürt kimliğinin inkar edildiği bir dönemde, bu kimliğin farkına varılması gerektiğini ifade eden ve bunun da bedelini ödemiştir."

Şerafettin Elçi'nin siyasi görüşünü çok fazla onaylamadığını geçen sene yaptığı hastane ziyaretinde kendisine de söylediğini aktaran Miroğlu, sözlerini Şerafettin Elçi'ye Allah'tan rahmet dileyerek sona erdirdi.

haber7.com

Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs