En Sıcak Konular

Mali için acil çağrı

26 Aralık 2012 14:09 tsi
İHH, askeri müdahale tehdidi altında olan Mali'nin maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek insan hakları örgütlerine acil durum çağrısı yaptı...

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan, mali'de yaşananlarla ilgili tüm insan hakları örgütlerine acil durum çağrısı yaptı.

Sinan, düzenlediği basın toplantısında, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları mali raporunu tamamladıklarını belirtti.

mali'nin Afrika'nın önemli zenginliklerine sahip olmasına rağmen dünyanın en fakir 5. ülkesi olduğunu dile getiren Sinan, ülkedeki iç karışıklıklar sonrasında, Fransa'nın da baskısıyla mali Hükümeti'nin Birleşmiş Milletler'den (BM) askeri müdahale talebinde bulunduğunu öne sürdü.

BM'nin mali'nin kuzeyinde askeri müdahaleye onay verdiğini vurgulayan Sinan, ''Eğer plan bu şekilde uygulamaya geçerse Somali'de 1990 yılında alınmış karar ve akabindeki kan ve gözyaşının bir benzeri de maalesef bu bölgede görülecek'' dedi.

Hanefi Sinan mali'nin acil olarak maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, ''Dünya genelindeki insan hakları örgütlerine ve vicdan sahibi çevrelere acil durum çağrısı yapıyoruz. Yalıtılmış dünya her türlü ayrılıkçı yapıya özgürlük tanımı getirirken, sadece Müslümanların kendisini ifade etmesini 'terörize unsurlar' olarak tanımlıyor'' ifadelerini kullandı.

Sinan, mali ile ilgili aktarılan haberlerin manipüle edilerek servis edildiğini iddia ederek, bölgeye aydınlardan ve gazetecilerden oluşan bir heyet gönderilerek bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması ve adil çözüm üretilebilmesi için altyapı oluşturulması gerektiğini söyledi.

İslam dünyasının mali'de yaşanan olaylara kayıtsız kalmaması gerektiğini dile getiren Sinan, İslam Konferansı Örgütü'nün de (İKÖ) mali'deki taraflar arasında ara bulucu rol üstlenebileceğini bildirdi.

Türkiye'nin sahip olduğu tarihi misyon gereği üzerine sorumluluk düştüğünü savunan Sinan, ''TBMM mali Dostluk Grubu acilen aktif hale getirilmeli ve bölgeye bir ziyaret gerçekleştirmeli. Artık bu dostluk grupları sembolik söylemlerin ötesine taşınmalı ve dostsak dost olduğumuzun elinden tutmak zorundayız ve onu ayağa kaldırmakla mükellefiz'' dedi.

Sinan, mali'nin kuzeyindeki mültecilere ve kuzeyde yaşayan mağdur halka acil yardım ulaştırılması gerektiğini belirterek, ''Hükümet ve kuzey bölgesi arasında yardım konusunda köprü vazifesi gören Yüksek İslam Konseyi ile yardım kuruluşları işbirliği yaparak bir yardım koridoru oluşturmalıdır'' ifadesini kullandı.(DB)

Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,791 µs