En Sıcak Konular

Erdoğan'ı kim dinledi?

25 Aralık 2012 19:01 tsi
Erdoğan'ı kim dinledi? Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak konuştu.

Ergin, Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü söylerken kendisinin de dinlendiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV canlı yayınında soruları cevapladı. Adalet Bakanı Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak "Başka ülkelerde de yaşanıyor. Her ülkenin belli miktarda bunu yaşadığını düşünüyoruz. Bunlarla mücadele başladı. Bunları bitirdik deme imkanı yok, azaltmaya çalışıyoruz. Başbakanlık idari soruşturma yürütüyor. Hem idari, hem adli soruşturma yürütülüyor. 2001 yılında AK Parti Hatay İl Başkanlığı'nda bir başka ülkenin konsolosu ile yaptığım bir mülakat dinlenmişti" dedi. Olayın ortaya çıkmasının ardından incelemeler yapıldığını ifade eden Ergin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda da bir soruşturma dosyası bulunduğunu kaydetti.

Dinleme konusunun idari ve adli olarak soruşturulduğunu belirten Ergin, idari ve adli soruşturma sonucu çıkacak tabloya bakacaklarını kaydetti. Kişiler arasındaki iletişimin tespiti amacıyla kayda alma ve kullanmanın 2005'te yapılan TCK'da suç olarak düzenlendiğini anımsatan Ergin, iletişimin tespitine yönelik cezaların yüzde 100 artırıldığını ifade etti. Ergin, "Yasa dışı yapılmış ses ve görüntü kayıtları adli işlemlerde delil olamayacak, bu kayıtlar mahkemelerde, savcılıklarda yasal delil olarak kullanılamayacak ve bunu yapanlar cezalandırılacak. Teknolojinin gelişmesiyle beraber mücadele zorlaştı. Yasama ve yürütme organı bununla mücadele noktasında ciddi bir karalılık içerisinde" dedi.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA SONUCUNDA ORTAYA ÇIKACAK TABLOYA BAKACAĞIZ

Dinleme olayına bir başka ülkenin kapışıp karışmadığına yönelik iddiaların anımsatılması üzerine Ergin, İdari ve adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak tabloya bir bakacağız. Ancak bu tip hadiseler hakikaten üzerine ciddiyetle gidilmesi gereken hadiseler" dedi. Ergin, konunun üzerine ciddiyetle gidilmemesi halinde vatandaşın dinlemeler konusunda endişe duyacağını ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin yasal olmayan dinlemelerin suçun delili olamayacağı şeklindeki kararının Ergenekon ve Balyoz gibi davaları nasıl etkileyeceğine yönelik soruya ise Ergin, Anayasa Mahkemesi'nin kısa kararının, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin talep etmiş olduğu teknik takip, dinleme sonuçlarının yasal dayanağı olmadığı için yasal delil kabul edilemeyeceği gerekçesine dayandığını belirtti. Mahkemelerin Yüce Divan kararı karşısında kendi değerlendirmesini yapacağını ifade eden Ergin, güncel yargılamalarda, (Ergenekon, Balyoz) işlemlerin tamamının Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütüldüğünü anımsatarak, söz konusu soruşturmaların başlangıcında Adalet Bakanlığı müfettişlerinin bulunmadığını kaydetti.



Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs