En Sıcak Konular

Fethullah Gülen'in avukatı konuştu

25 Aralık 2012 15:40 tsi
Fethullah Gülen’in avukatı Orhan Erdemli, 22 Aralık tarihli bir gazetede yer alan haberle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, 22 Aralık tarihli bir gazetede yer alan haberde, müvekkilinin sözde TSK ve Genelkurmay Başkanlığı raporlarına dayanılarak haksız ve insafsız bir şekilde suçlandığını belirtti. Erdemli, “Bu çirkin iddialar tamamen gerçek dışı olup, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı’nın böyle bir raporu bulunmamaktadır. Bu haksız ve hukuksuz kara propagandalara karşı bütün yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna duyururuz.” dedi.

Avukat Orhan Erdemli’nin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “22 Aralık tarihinde marjinal bir gazetede müvekkilimiz Muhterem Fethullah Gülen aleyhinde ağır iftira niteliğinde bir haber yapılmıştır. Maalesef bir iki yayın organı da bu asılsız haberi doğruluğunu tahkik etmeden kendi mecralarına taşımışlardır. Söz konusu haberde, sözde TSK ve Genelkurmay Başkanlığı raporlarına dayanılarak Hrant Dink, Danıştay ve Rahip Santaro suikastleri nedeniyle müvekkilim haksız ve insafsız bir şekilde suçlanmıştır. Bu çirkin iddialar tamamen gerçek dışı olup, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı’nın böyle bir raporu bulunmamaktadır.”

Fethullah Gülen’in bugüne kadar birçok açıklamasında kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü terör faaliyetlerini lanetlediğini hatırlatan Erdemli, şöyle dedi: “Bu durum kamuoyu tarafından yakinen bilindiği halde bu asılsız haberin gerçek amacı ne olabilir? Öncelikle bu gazetenin genel yayın yönetmeninin daha önceki görevinin (!), bölücü terör örgütünün propagandasını yapan ve dönemin Genelkurmay Başkanı tarafından “PKK’nın gazetesi” olarak nitelenen malum yayın organının yazı işleri müdürü olması son derece dikkat çekicidir. O dönemde malum gazetenin manşetlerinde; bebek katili bölücübaşının lider olarak öne çıkartıldığı, öldürülen teröristler için taziye ilanları yayınlandığı, buna mukabil şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına saldırılarak hakaretler yağdırıldığı herkesin malumudur. Bu hususlar nazara alındığında, bu marjinal gazetenin bir süredir müvekkilimiz aleyhinde kara propaganda yürütmesinin bir nedeni açığa çıkmaktadır.”

Açıklamada ayrıca, sözkonusu bu gazetenin, devam etmekte olan Ergenekon terör örgütü yargılamasını etkileme amacıyla, olayları çarpıtarak dikkatleri başka yöne çevirme gayretinde olduğu ifade edildi. 

CHA



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs