En Sıcak Konular

CHP'li vekil ODTÜ eylemcilerini sahiplendi

25 Aralık 2012 13:58 tsi
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşananlarla ilgili, ''İyi ki ODTÜ var. ODTÜ var olduğu sürece Türkiye için hala umut var'' dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ ile ilgili sözlerini anımsattı. Bugün itibariyle aralarında İTÜ, Mimar Sinan ve Galatasaray'ın da bulunduğu 13 üniversiteden Başbakan'ın çıkışına destek geldiğini ifade eden Erdemir, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın da olaylarla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini açıkladığını söyledi.

ODTÜ'ye yönelik bu çıkışlardaki coşkunun daha önce de yaşandığını ifade eden Erdemir, 10 Mayıs 1933'de Berlin'de Yahudilerin ve muhaliflerin kitaplarının da büyük kalabalıklarla birlikte coşkuyla yakıldığı meydanda bugün, ''Bu yalnızca bir başlangıçtı. Kitapları yaktıkları yerde gün gelir insanları da yakarlar'' sözünün yer aldığı bir anıt bulunduğunu anlattı. Bir gün ODTÜ'nün Bilim Ağacı Anıtı önünde de yalnızca bir pencereden ibaret bir anıt yer alacağını öne süren Erdemir, ''O pencerenin açıldığı kütüphanenin boş raflardan mı, kitap dolu raflardan mı oluşacağına, bunun yalnızca bir başlangıç olup olmadığına halkımız karar verecek'' dedi.

ODTÜ'nün Türkiye'nin en başarılı üniversitesi ve dünyadaki gururu olduğunu vurgulayan Erdemir, ''İyi ki ODTÜ var. ODTÜ var olduğu sürece Türkiye için hala umut var'' diye konuştu.

Erdemir, bir gazetecinin, ODTÜ'yü kınayan açıklamalar yapılmasının üniversitelerin bölüneceği anlamına gelip gelmediği sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Bence üniversiteler değil, fakat bilim insanlarımız bölünüyor. Bir yanda Razi'nin sözünü yüreğinde taşıyanlar, bir yanda da Razi'nin sözünü hiç umursamayanlar. Nedir o Razi'nin sözü; 'Bir kantar ilim bir okka edebe muhtaçtır.' Ben inanıyorum ki bugün Türkiye'nin bütün üniversitelerinde Razi'nin gösterdiği yoldan sapmayan bilim insanları ODTÜ'nün idarecisi, öğretim üyesi, öğrencisi, teknik personeli ve mezunlarıyla birlikte yol yürüyeceklerdir.''

-AA
 

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,969 µs