En Sıcak Konular

Türkiye'den Suriye'ye 35 bin ton un yardımı

25 Aralık 2012 11:51 tsi
Türkiye, çatışmalar ve iç karşılıklar nedeniyle uzun ekmek kuyruklarının yaşandığı Suriye'ye 35 bin ton ekmeklik un gönderme kararı aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık aracılığıyla Suriye'ye gönderilecek 35 bin ton ekmeklik unun Kızılay tarafından ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılacağı ifade edildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığıyla Suriye'deki olaylarda zarar gören sivil halka 50 bin ton ekmeklik buğday karşılığı yaklaşık 35 bin ton un yardımı yapılacağı bildirilen açıklamada, 50 bin ton ekmeklik buğdayın tutarının yaklaşık 37 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Türkiye, çatışmalar ve iç karşılıklar nedeniyle uzun ekmek kuyruklarının yaşandığı Suriye'ye 35 bin ton ekmeklik un gönderme kararı aldı. Sevkıyatına en kısa sürede başlanacak olan unların dağıtımı Kızılay tarafından gerçekleştirilecek. Sevkıyatın yeri ve zamanı önümüzdeki günlerde kesinleşecek olan un yardımı, dağıtımda kolaylık sağlamak amacıyla 25 kilogramlık çuvallarda yapılacak.

Bakanlık, un yardımının her aşamasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü ile koordinasyon ve işbirliği içinde olacak.''

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin insani amaçlı olarak dünyanın dört bir köşesine ihtiyaç halinde ekmeklik un yardımında bulunduğuna dikkat çekilerek, bu kapsamda Bakanlığın, bugüne kadar 2005 yılında Pakistan'da meydana gelen depremde zarar gören afetzedelere 50 bin ton, 2006 yılında, gıda malzemesi tedarikinde karşılaşılan sıkıntılar nedeni ile Filistin halkına 10 bin ton, 2011 yılında ise başta Somali olmak üzere Afrika kıtasında yaşanan kuraklık afetinden zarar görenlere 50 bin ton ekmeklik un olmak üzere 110 bin ton ekmeklik un yardımında bulunduğu belirtildi.

AA



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs