En Sıcak Konular

'Yolsuzluk yok' dedi CHP'den kovuldu

25 Aralık 2012 11:21 tsi
"Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yapılıyor" diyen Kılıçdaroğlu'na, “Özhaseki yolsuzluk yapmaz” cevabı veren CHP'li Enver Özdemir partisinden ihraç edildi. Özdemir, “Uyarılarımı dinlemediler bile” dedi.

10 yıllık parti üyesi Özdemir, sırasıyla belediye meclis üyeliği, ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yapmış, 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olmak bu görevinden istifa etmişti. Genel merkez yoklamasında iyi bir sırada olmasına rağmen Kayseri skandalı yüzünden aday gösterilmeyen Özdemir, ihracına neden olan süreci Star'a anlattı.

Bina yolsuzluğu da doğru değil

Kendisine henüz ihraçla ilgili tebliği yapılmadığını belirten Özdemir, “Bana henüz tebliğ yapılmadı. Gelince daha detaylı konuşacağım. Ama o olayda, Kayseri zarar gördü. Sayın Genel Başkan'ın iddiası doğru çıkmadı. Kemal Bey, ilk açıklamayı yaptı. Bir hafta sonra da kurultay vardı. Bir gün öncesinde il başkanlarıyla toplantı yapıldı. Kemal Bey ile görüştüm dedim ki, ‘Açıkladığınız yolsuzluklar 5 bin TL'lik, 3 bin TL'lik şeyler. Özhaseki, bu işlere girmez. Belediyeden kimse hele 16-17 kişi yapmaz böyle şeyleri. Keşke bize sorsaydınız. Daha doğru bilgilendirirdik.' Dinledi, tepki vermedi. Daha sonra Uğur Dündar'ın Arena programında bina yolsuzluğunu söyledi. Ee, o da doğru değil. 9 katlı bina görüldü ki 9 katlı değil. Kendisini Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu yönlendirdi” dedi.

Tek nedeni ‘yanlış yaptın' demem

Özdemir şöyle konuştu: "125 STK Kayseri'de açıklama yaptı. Onu da Genel Başkan'a götürdüm, ‘Kayseri'de bu açıklamalar ile oy kaybediyoruz' dedim, ona da sessiz kaldı. İhraç edildiysem bir şey demeyeceğim ama sonra konuşacağım. Üzüntü duyuyorum. CHP'liler Ankara'dan arayıp ‘Arkandayız' diyorlar. Karardan sonra kim arkamda göreceğiz. ‘Yanlış yaptınız' dedim ihraç edildim."

KAYSERİ'Yİ DOYURAN TAZMİNAT

CHP Kayseri eski İl Başkanı Enver Özdemir'i CHP'den ihraca götüren süreç, 14 Aralık 2010'da TBMM'deki 2011 Mali Yılı Bütçe Tasarısı görüşmeleri sırasında Genel Kurul'da konuşan Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği yolsuzluk iddiası ile başladı.

İddiaya göre; Başkan Özhaseki de dahil belediye çalışanlarının adının karıştığı bir yolsuzluk gerçekleştirilmişti. Kılıçdaroğlu, “Kayseri'de 17 kişilik bir çetenin Büyükşehir Belediyesi'nde işlediği ‘rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçu Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 18 Temmuz 2007 sayılı fezlekesi ile tespit ediliyor” demiş, 26 sayfalık soruşturma raporunun 10 sayfasının kaybolduğunu iddia etmişti.

Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,333 µs