En Sıcak Konular

Ukrayna'da yeni hükümet kuruldu

24 Aralık 2012 17:51 tsi
Ukrayna'da Nikolay Azarov başkanlığında hükümet kuruldu...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in bugün imzaladığı atama kararıyla yeni hükümet kuruldudu.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresinin verdiği bilgiye göre, Ukrayna Parlamentosunun daha önce seçtiği Nikolay Azarov başkanlığındaki hükümette Başbakan 1. Yardımcılığına Ukrayna Milli Bankasının eski başkanı Sergey Arbuzov getirildi. Eski Enerji Bakanı Yuriy Boyko ve Dnipropetrovsk'un eski Valisi Aleksandr Vikul, Başbakan Yardımcılığına atandı.

Yanukoviç'in imzaladığı ayrı ayrı kararlarla Vitaliy Zaharçenko Savunma Bakanı, Raisa Bogatıryova Sağlık Bakanı, Dmitriy Tabaçnik Eğitim Bakanı ve Aleksandr Lavrinoviç Adalet Bakanı oldu.

Başbakan 1. Yardımcılığına atanan Yuriy Boyko'nun daha önce yaptığı Enerji Bakanı görevine eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Eduard Stavitskiy, Çevre Bakanlığına ise Oleg Proskuryakov atandı.

Şu anda parlamentonun Bölgeler Partisi milletvekili grubu başkan yardımcılığı görevini yapan Sergey Tigipko'nun eskiden yürüttüğü Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine, 28 Ekimde yapılan Parlamento seçimlerinde barajı aşamayan "Ukrayna İleri!" (Ukraina Vpered) Partisi Başkanı Natalya Korolevskaya atandı. Yanukoviç, Dışişleri Bakanını da değiştirdi. Daha önce bu görevi yapan Konstantin Grişçenko'nun yerine Leonid Kojara atandı.

Ukrayna Devlet Demiryolları şirketinin eski Genel Müdürü Vladimir Kozak, Boris Kolesnikov'un yerine Altyapı Bakanı olarak atandı. Yerel Kalkınma, İnşaat ve Belediye Hizmetleri Bakanlığı görevine, Dnipropetrovsk'un eski Vali Yardımcısı Gennadiy Temnik atandı.

Ukrayna Vergi İdaresinin eski Başkanı Aleksandr Klimenko, Yanukoviç'in 24 Aralıkta imzaladığı kararla Vergi İdaresi ve Gümrük İdaresinin birleştirilmesi yolu ile oluşturulan kurumu yönetecek olan Gelir ve Vergi Bakanı oldu.

Yanukoviç, Savunma Bakanı görevine Pavel Lebedev'i, eski Ukrayna Sivil Savunma Bakanlığı ve Teknojen Güvenliği Denetim Kurumundan dönüştürülen Devlet Sivil Savunma Hizmetleri Kurumu Başkanlığına Mihail Bolotskih'i atadı. (Kırım Haber Ajansı)



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,868 µs