En Sıcak Konular

Türkiye, dünyayı şantiyeye çevirdi!

24 Aralık 2012 09:58 tsi
Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'nın büyük bölümünü Türkiye inşa ediyor. Türkiye'nin Avrupa'daki pazar payı katlanıyor. üçük bir ülke nüfusu kadar insanı istihdam eden Türk inşaatçılarının tek rakibi var o da Çin...

Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'nın büyük bölümünü Türkiye inşa ediyor. Türkiye'nin Avrupa'daki pazar payı katlanıyor. 338 metre ile Avrupa'nın en yüksek binası Rusya'da yapılıyor. 96 ülkede, iş hacmi 206 milyar dolar. Küçük bir ülke nüfusu kadar insanı istihdam eden Türk inşaatçılarının tek rakibi var o da Çin...

Türkiye Gazetesi'nden Hayrettin Turan'ın haberine göre Dünyanın dört bir yanında tam 96 ülkede faaliyet gösteren Türk inşaat sektörünün hacmi 206 milyar dolara çıkarken, yaklaşık 1.5 milyon insanımıza da istihdam sağlıyor. Henüz yeni yapılan bir araştırmaya göre, dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik firmaları konusunda, Çin'in ardından Türkiye geliyor.

Üç kıtanın kesişim noktasında bulunan Türkiye'nin stratejik konumu yurt dışında Türk firmalarının işini kolaylaştırırken, sektör gayrisafi millî hâsılanın da yüzde 6'sını oluşturan bir dev haline geldi. Kimsenin gitmeye cesaret edemediği yerlerde kendilerini gösteren Türk firmaları, Afganistan ve Irak'ta "Made in Turkey" etiketini dünyaya gösterirken, Rusya'nın başkenti Moskova'da ise Avrupa'nın en büyük gökdelenini inşa ediyor.

Moscow City Gökdelenler Sitesinde yer alan ve toplam yüksekliği 338 metre olan "Mercury City" Türk firmalarının en prestijli firmalarından biri olarak öne çıkıyor. Afrika ve Asya kıtasında da Türk inşaatçılar Çinlilere rakip çıkıyor.?Kazakistan'ın başkenti Astana'da ise Khan Shtyry isimli camdan yapılmış dev çadırı yine Türkler inşa etti.

Çılgın proje bünyesinde üniversite, stad, kongre merkezi ve bir opera binasını barındırıyor. Ülkede Türkler'e ait yeni projeler ise gün sayıyor. Dünyada ülkelere göre inşaat sektörü ise sırasıyla şu şekilde sıralanıyor; "Çin, Türkiye, İtalya, ABD, Japonya, G.Kore, İspanya, Fransa, İngiltere ve Almanya." Türk şirketlerinden sadece TAV grubu, 10 ülkede 12.5 milyar dolar değerinde iş yapıyor.

Avrupa'nın en büyük gökdelenini yapıyoruz

Moskova'da inşa edilmekte olan Mercury City gökdeleninin, Avrupa'nın en yükseği seçilmesi, projede emeği geçen Türk müteşebbislerin de gurur kaynağı oldu. 338 metrelik Mercury City, Londra'daki 'The Shard' gökdelenininden 28 metre daha yüksekliğe ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu.

180 bin metre karelik alana sahip gökdelen toplam 75 kat. Büyük kısmı ofis, üst katları ise lüks daireler olarak tasarlanan Mercury City'nin inşaatı Türk şirketi Rasen Stroy tarafından gerçekleştirildi. On ülkede 13 milyar dolar değerinde projeye imza atan TAV Grubu ise, halihazırda Makedonya ve Gürcistan'daki uluslararası havaalanlarının inşaatını gerçekleştiriyor. TAV, Katar'daki havaalanı üzerinde de çalışıyor.

aa

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs