En Sıcak Konular

Suriyeli muhalifler Şanlıurfa'da toplandı

23 Aralık 2012 23:04 tsi
Suriyeli bazı aşiret liderleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları, Şanlıurfa'da yapılan El-Cezire ve Fırat Cephesinin 1. Kuruluş Toplantısı'nın ardından deklarasyon yayımladı.


     Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) ev sahipliğinde Harran Otel'de yapılan ve iki gün süren toplantıya, Suriye'den gelen Türkmen, Kürt, Arap ve Hristiyan temsilcilerinden oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı.
     Toplantının ardından El-Cezire Fırat Kurtuluş Cephesi Üyesi Rakam el-Hıdır, deklarasyonu okudu.
     El-Hıdır, toplantının, Suriye direnişinin karşılaştığı problemleri görüşmek üzere ülkedeki bütün grupların geniş katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
     El-Cezire ve Fırat Kurtuluş Cephesi'nin Beşşar Esed sonrası için yol haritasını belirlemek üzere bir araya geldiğini bildiren El-Hıdır, şunları kaydetti:
     ''Amacımız, askeri ve sivil örgütlenmeyi sağlamak, El-Cezire ve Fırat Kurtuluş Cephesi'nin dışta ve içte bulunan diğer örgütlerle birleşerek tamamlayıcı unsur olarak direnişe katkı sağlamaktır. Suriye'de direnişe katılmış veya direnişe hizmet etmekte olanlarla işbirliği ve yardımlaşmayı sağlamayı planlıyoruz. Direniş sırasında uluslararası hukuka, dini, askeri ve ahlaki ilkelere bağlı kalarak mücadeleyi sürdürmek istiyoruz. Kurtuluş cephemiz tüm sahadaki direnişçilerle siyasilerle Fırat ve El-Cezire bölgesinin bağımsızlığına katkı sağlayacak siyasi ve askeri şahsiyetlerle işbirliğine açık olacaktır.''
     Sahadaki direnişçilerle dış bağlantıları olmayan diğer İslami cemaat ve örgütlerle direnişin başarısı için işbirliğine hazır olduklarını da ifade eden Hıdır, ''Suriyelilerin kanlarına elleri bulaşmamış tüm örgüt ve cemaatlerle işbirliğine açığız. El-Cezire ve Fırat bölgesinin gelişmesi için gerekli olan fikri, siyasi, sosyal ve sağlıkla ilgili problemleri çözmek için bölgesel yönetimlerle işbirliği yapabiliriz. Her türlü mezhepsel ayrımcılık ile terör ve anarşik örgütlenmelere karşıyız. Her türlü mezhepsel, bölgesel, ırksa ve dinsel ayrımlara karşı olduğumuzu ve hukuka esaslarına bağlı kalınarak vatandaşlık ilkesini esas aldığımız ilan ediyoruz. Direnişin başarısından sonra tüm dünya devletleriyle dostane ve barış esasına dayanılarak devletimizi tesis edeceğiz'' dedi.
     Açıklamanın ardından salonda bulunanlar tekbir getirip, Beşşar Esed aleyhine slogan attı. 

A.A.



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs