En Sıcak Konular

CHP'li Oran'dan hükümete ODTÜ tepkisi

23 Aralık 2012 13:28 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili üniversitelerdeki baskıların tepkisi olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili, ''ODTÜ'de yaşanan olaylar bir çöküşün devamıdır, ODTÜ, üniversitelere yapılan baskıların tepkisidir'' dedi.

Oran, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde demokrasi sorunu bulunduğunu öne sürerek, Türkiye'nin hapishaneye dönüştürüldüğünü iddia etti.

İnsan haklarını konusunda da çeşitli yanlışlar bulunduğunu ileri süren Oran, ''Geçen hafta ODTÜ'de yaşananlar çok acı olaylar. Öğrencilerin en temel haklarıdır protesto etmek. Beğenmedikleri şeyle ilgili protesto yapmak en temel insan hakkıdır ama Başbakan, buna karşı 300 öğrenciye 3 bin 600 polisle gidiyor. Başbakan'ın bu şekilde üniversiteye gitmesi ve öğrencileri sonradan tutuklatması demokratik ülkeye yakışmıyor'' diye konuştu.

Söz konusu uygulamaların ülkeyi polis ve parti devleti haline dönüştürdüğünü iddia eden Oran, ''ODTÜ ruhu farklı bir ruhtur. Hükümetin içinde de ODTÜ'lü bakanlar var. Başbakan, onlara sorsun ODTÜ ruhunu. Kendi kabinesi içinde 2 bakanı ODTÜ'lüdür. ODTÜ'de yaşanan olaylar bir çöküşün devamıdır, ODTÜ, üniversitelere yapılan baskıların tepkisidir'' ifadelerini kullandı.

aa



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs