En Sıcak Konular

PKK hem Türkiye hem de bizim için sorun

22 Temmuz 2007 11:27 tsi
PKK hem Türkiye hem de bizim için sorun Türkiye'nin muhtemel sınır ötesi operasyonu dolayısıyla gündemden düşmeyen Kuzey Irak'taki Erbil kentinin valisi Nevzat Hadi, sağduyulu açıklamalarda bulundu.

Kürt lider Mesud Barzani'nin kalesi olarak bilinen Erbil'in idari sorumluluğunu yürüten Hadi, "Türkiye'nin dostluğuna ihtiyacımız var. Terör örgütü PKK, hem Türkiye hem de bizim için sorun." diye konuştu. Bir İsrail gazetesinde yer alan, "Kuzey Irak, Türk askerine mezar olur." şeklindeki demeciyle gündeme gelen Kürt yetkili, Jerusalem Post gazetesinin, sözlerini çarpıttığını söyledi. Böyle bir demeç vermediğini belirten Hadi, "Ben PKK'nın oradan zor çıkarılacağını ve Türk askerinin bölgeye yabancı olduğunu; eğer oraya girerse orada kaybolacağını söyledim. Çünkü orası zor ve dağlık bir alan." dedi. Hadi, terör örgütü PKK'nın Irak'ta bulunduğu bölgenin çok dağlık olduğunu ve bu nedenle orayı kontrol etmelerinin son derece zor olduğunu savundu. Türk ordusunun sınır ihlali yaptığı şeklindeki haberleri de yalanlayan Hadi, "Türkiye, sınır ihlalinde bulunmadı. O bölge Irak, İran ve Türkiye sınırlarının kesiştiği bir yer. Sınır çizgileri net belli değil. Ara sıra oralara top saldırıları oluyor. Ancak bombalanan bölgeler yerleşim alanı değil. PKK'nın bulunduğu alanlardır." ifadesini kullandı.

Vali Nevzat Hadi, 1991 yılında Saddam'ın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını hatırlatarak, kendileri için zor olan o dönemde Türkiye'nin yaptığı iyilikleri unutmadıklarını vurguladı. Türkiye'nin o tarihten beri kendi bölgelerini koruduğunu, İncirlik Üssü'nün Irak'ın kuzeyinin korunması için kullanıldığını kaydeden Hadi şöyle konuştu: "O zor dönemimizde Türkiye bize kucak açtı. Yapılanları inkâr etmiyoruz. Türkiye'nin dostluğuna ihtiyacımız var. Bu bölge, Irak ile Türkiye arasındaki en iyi köprüdür. Biz Türkiye'nin başta eğitim olmak üzere diğer alanlarda gelişimimize katkı sağlamasını istiyoruz." Vali Hadi, anayasaya göre yıl sonunda yapılması planlanan Kerkük referandumunun ertelenmesine ise karşı olduklarını bir kez daha yinelerken, Türkmenler ve Arapların karşı çıktığı referandumun, bu iki topluma da fayda getireceğini savundu.  
 
zaman



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs