En Sıcak Konular

Askeri Casusluk Çetesi'nden şok plan!

23 Aralık 2012 11:38 tsi
Askeri Casusluk Çetesi'nden şok plan! Askerî casusluk soruşturması kapsamında Pandora adlı belgeyi inceleyen ihtisas kurulu T-37 uçaklarının düşürülmesi için plan yapıldığı sonucuna vardı.

İzmir TMK’nın 10. Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen askeri casusluk soruşturmasında, çetenin askeri birliklerden elde ettiği belgeleri incelemek üzere bir uzman ihtisas kurulu kurduğu ortaya çıktı. Kurul elde edilen bilgileri raporlara dönüştürüp, ordudaki zafiyetleri anlattı. Bunlar arasında T-37 uçaklarının nasıl düşürüleceği konusu da yer alıyor.

Soruşturmanın değerlendirme raporunda, Genelkurmay Başkanlığı’nın da gerçek ve devlet sırrı niteliğinde olduğunu kabul ettiği belgeler üzerinde casusluk çetesinin hazırladığı raporlara yer verildi. Ancak raporlarda yer alan isimler “devlet sırrı” ve güvenlik” gerekçeleriyle hakimlerden dahi gizlendi. Genelkurmay, savcılığa gönderdiği yazıda “hayati önemde” diye nitelendirdiği o belgelerin ayrıntılarına ulaşıldı.

Savcılık raporunda, gözaltına alınan Y.İ.H isimli muvazzafın “düşen uçaklarla ilgili” ibaresi yazarak, sözkonusu uçakların aerodinamik yapıları, geçmişte yaptıkları kazalar ve 122. Filo’daki pilotlar hakkında ayrıntılı belgeler topladığı yer aldı.

Bir uçak nasıl düşürülür

T-37 tipi uçağın nasıl ve hangi yollar kullanılarak düşürülebileceği ve bu planlarını uygulayabilecek personel isimlerinin yer aldığı belgelerle ilgili savcılık da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu belgenin suç örgütünün sınırlarını göstermesi açısından önem taşıdığı, zira belge içeriğinde suç örgütü tarafından uçuş öncesi pilotların anlayamayacağı şekilde uçaklara yapılan müdahalelerle uçakların havadayken nasıl düşürüleceğinin anlatıldığı ve pilotların nasıl öldürüleceğine ilişkin açıklamalar yapıldığı, özellikle belgenin sonuç kısmında ‘seçilecek pilot önü açık, başarılı, uçak tipindeki tecrübesi az olan kişilerden seçilmelidir’ şeklindeki açıklama ile örgütün hedef seçiminin belirlendiği, internette yapılan basit bir sorgulamada bugüne kadar Türkiye’de 12 adet T-37 uçak kazasının meydana geldiğinin anlaşıldığı, bu belgede çok çarpıcı bir şekilde; uçakların havada arıza yaptırılarak düşürülmesinin dışında ‘uçağın oksijen sistemine ihtisas ekibi tarafından yapılacak müdahale ile kokusu hemen ayırt edilemeyecek bayıltıcı veya öldürücü bir gaz doldurulması, pilot paramparça olacağı için adli tıp incelemelerinde ortaya çıkmayacağı’nın belirtildiği görülmüştür.”

Pandora’dan önemli bilgiler


Çetenin lideri olarak gösterilen Bilgin Özkaynak’ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen Pandora isimli veri dosyasında bir T-37’nin nasıl düşürülebileceği hakkında ayrıntılı bilgiler yer aldı.

“Veri1_Ekİlter Halaç” isimli dosyada, uçak düşürme yöntemleri şöyle anlatıldı:

Seçenek 1: Kumanda tellerinde yıpranma ve aşınma ya da makaralarda arıza oluşturulursa uçak belli bir süre sonra kumanda edilemez hale gelecektir.

Seçenek 2: Flapların bağlantıları zayıflatılır ise havada flaplardan biri kopsa veya biri çalışmasa uçağı kötü bir duruma sokacaktır.

Seçenek 3: Motorda yağ ile ilgili bir problem olursa o motor artık çalışmaz ve kazıklar. İhtisas ekibi motorun yağ seviyesini iyi ayarlamalı ki uçak kalksın ama uçamasın.

Seçenek 4: Hidrolik boruda en küçük bir kaçak, disklerin yerine yanlış katılması, lastik havasının yetersiz basılması arızaya sebep olacaktır. Sonu kesin ölüm olmasa dahi uçak kaybına ve yaralanmalara sebep olacaktır.

Seçenek 5: Dikey kuyruğu tutan en altta görmesi zor çoklu perçinlerin olduğu kısımda oluşan bir problem viril hareketi için kullanılan kuyruğun işlevini yitirmesine sebep olabilir.

Seçenek 6: Uçak oksijen sistemine ihtisas ekibi tarafından yapılan bir işlem sonucunda tüplere oksijen yerine kokusu hemen ayırt edilemeyecek bayıltıcı veya öldürücü bir gaz doldurulması kısmen olsa da yeterli olabilir. Pilot paramparça olacağı için adli tıp incelemelerinde ortaya çıkmayacaktır.

Taraf


Bu haber 1,450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs