En Sıcak Konular

Başbakan'ın evinde çıkan 'böcek' hakkında soruşturma!

23 Aralık 2012 11:16 tsi
Başbakan'ın evinde çıkan 'böcek' hakkında soruşturma! Erdoğan'ın evinde ve ofisinde dinleme cihazı bulunması üzerine soruşturma açıldığı belirlendi...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evi ve makamında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı NTV-Star ortak yayınında "Devletin bazı kurumlarında 'derin devlet'ten kalma kötü alışkanlıklar var. Ben dâhil bu dinlemeler bitmemiştir. Derin devlet denen olay boş durmuyor. Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu" diyerek kendisinin de dinlenildiğinden şikâyet etti.

Taraf gazetesinin edindiği bilgilere göre, Keçiören Subayevleri’ndeki evinde belirli aralıklarla düzenli yapılan aramalar sırasında Erdoğan’ın evinde ofis olarak kullandığı odada dinleme cihazı tesbit edildi.

Evden sonra makamda

Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Şube ekipleri konuyla ilgili incemeler sonucunda hazırladığı dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti.

Bunun üzerine TMK 10. Madde ile yetkili Mustafa Demir tarafından re’sen soruşturma başlatıldı.

Savcı Demir, Başbakan’ın evindeki ofisine söz konusu böceklerin kim tarafından, hangi tarihte yerleştirildiği, ne kadar süreyle aktif dinleme yapıldığı gibi konuları soruşturken o olaydan yaklaşık üç ay sonra bu kez Erdoğan’ın Başbakanlık’taki makam odasında dinleme cihazı bulundu.

Bu dinleme olayı da önceki soruşturmaya dahil edildi. Bu arada olayın ortaya çıkması üzerine Başbakanlık korumaları Emniyet Kararnamesiyle değiştirildi.

Olay eski ve yeni korumalar arasında bir kavgaya da neden oldu ve kavga adliyeye intikal etti. Her iki dinleme olayının İçişleri Bakanlığı tarafından da araştırıldığı öğrenildi.



Bu haber 1,077 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs