En Sıcak Konular

'Yahudi karşıtlığımız yok'

22 Aralık 2012 17:31 tsi
'Yahudi karşıtlığımız yok' Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, ''Tarihimizin hiçbir döneminde Yahudi karşıtlığı olmamıştır, bugün de yoktur, yarın da olmayacaktır'' dedi.

Ünal, aralarında Dışişleri Bakanlığı'nın da bulunduğu bazı kurumlarca, Mavi Marmara baskınında görev almış bazı kişilerin tespitine yönelik bir çalışma yapılarak mahkemeye sunulduğu ve dış basına da ''Türkiye'deki Musevi vatandaşlara yönelik araştırma yapıldığı'' şeklinde yansıyan haberlerin doğruluğuyla ilgili soru üzerine verdiği yazılı cevapta, haberlerin dayanağının bulunmadığını belirtti.

Ünal, başta ABD olmak üzere dış basına da yansıyan bu haberlerin istismar edildiği ve yanlış algılamalara sebebiyet verdiğini kaydetti.

Gazze'ye insani yardım taşıyan konvoya 31 Mayıs 2010'da İsrail Silahlı Kuvvetleri'nce yapılan saldırı hakkında hem ulusal hem uluslararası hukuki süreçlerin işlemesinin normal olduğunu hatırlatan Ünal şöyle dedi:

''Bu hukuki süreçler işlemeye devam edecektir. Bu saldırının sonuçları hakkında ülkemizde açılan davalara ilişkin gelişmelerin yansıtılış biçiminin, Musevi vatandaşlarımızı rahatsız ve huzursuz ettiğini de üzüntüyle gözlemliyoruz. Olayın muhtemel failleriyle ilgili bazı iddiaların, eşit vatandaşlarımız ve toplumumuzun bir parçası olan Musevi cemaatini hedef alarak genellemelerle işlenmesi hiçbir şekilde hoş görülemez.''

Ünal, "Tarihimizin hiçbir döneminde Yahudi karşıtlığı olmamıştır, bugün de yoktur, yarın da olmayacaktır. Türk milletinin kültüründe ve geleneğinde ırkçılık yer almamaktadır" ifadelerini kullandı. 

AA



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs