En Sıcak Konular

'Yeni yaralar için zamanımız yok'

22 Aralık 2012 08:12 tsi
'Yeni yaralar için zamanımız yok' ABD Başkanı Barack Obama, 1 Ocak itibariyle ABD'nin yüz yüze olduğu ''mali uçurum''la ilgili olarak, ''Ekonomimiz yeni iyileşmeye başlarken, yeni yaralar için zamanımız yok'' dedi.



ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in, dün Obama yönetimine karşı ortaya koyduğu ''B Planı''nı kendi partisinin çoğunlukta olduğu mecliste oylamaya koyamamasının ardından Obama, ülkenin ''mali uçurum''a sürüklenmesine 11 gün kala Beyaz Saray'da basının karşısına çıktı.

         Obama, haftalardır Kongre'nin Cumhuriyetçi kanadıyla vergiler ve federal kesintiler üzerine görüştüklerini ama hala bir sonuca varamadıklarını söyledi.

         ''Ama hala kapsamlı bir bütçe yapmaya istekli ve hazırım'' diyen Obama, zenginlere yönelik vergiler konusunda Cumhuriyetçilerle farklı düşüncelere sahip olmalarına rağmen, orta gelirli Amerikalıların vergilerinin yükselmesini kimsenin istemediğini kaydetti.

         Obama, ''Öyleyse, bunu (orta gelirli Amerikalıların vergilerinin artamaması işini) halledelim. Bu insanları korumamak için hiçbir neden yok'' diyerek, Kongre'deki Cumhuriyetçi ve Demokratları yılbaşı gelmeden uzlaşmaya ve orta gelirli Amerikalıların vergisini yükseltmeme ve işsizlik ödemelerinin devamı konusunda gereken düzenlemeleri Kongre'den geçirmeye çağırdı.

         Washington'daki siyasi çıkmazlara değinen Obama, Amerikalıların iki partiyi de söz sahibi kılarak uzlaşma istediğini, bu nedenle hiç kimsenin yüzde 100'ü elde edemeyeceğini söyledi. Obama, bu konularda Amerikan halkının Washington'daki siyasetçilerden çok daha mantıklı davrandığını ifade ederek, burada bir dengesizlik olduğunu dile getirdi.

         Kongre üyelerini, Noel tatilinde dinlenmelerinin ardından ''mali uçurum'' sorununu çözmeye çağıran Obama, ''Ekonomimiz yeni iyileşmeye başlarken, yeni yaralar için zamanımız yok'' diye konuştu

Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs