En Sıcak Konular

Siber Güvenlik Kurulu'nun ilk toplantısı yapıldı

21 Aralık 2012 13:15 tsi
Siber Güvenlik Kurulu'nun ilk toplantısı yapıldı Siber Güvenlik Kurulu'nun ilk toplantısında, Siber Güvenlik Eylem Planı'na son şekli verilerek kısa sürede yayınlanması ve uygulamaya konulmasına karar verildi.

Kurul toplantısı, 6 aylık süreyi beklemeden ihtiyaç duyuldukça yapılacak ve kararları ivedilikle sonuçlandırılacak.

Bakanlar Kurulu Kararı ile oluşturulan Siber Güvenlik Kurulu'nun ilk toplantısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları müsteşarları ile Kamu Düzeni ve Güvenliği ile MİT müsteşarı, Genelkurmay Bakanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı, Telekomünikasyon İletişim Başkanı İle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri katıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, toplantıda; bilgi ve iletişim teknolojilerinin bireylerin yaşamlarının her döneminde gün geçtikçe daha fazla oranda kullanıldığı ve bu teknolojiler kullanılarak sunulan hizmetlerin de o oranda gelişmekte olduğu vurgulandı. Bilgi ve iletişim teknolojileri bütünleşik bir şekilde gelişirken, enerji, su, iletişim ve ulaştırma gibi önemli altyapılar ile savunma, milli eğitim, güvenlik, sağlık sektörleri ile vatandaşların kişisel bilgilerinin saklandığı büyük veri tabanı altyapılarına kötü niyetli kişiler veya ülkeler tarafından zarar verilme riskinin de gün geçtikçe artığına işaret edildi. Toplantıda, siber güvenliğin sadece Türkiye açısından değil, tüm ülkeler için büyük bir sorun oluşturduğu ve uluslararası işbirliği içerisinde olunmasının gerekliliği gibi hususlar dile getirildi.

Alınan kararlar

Daha önce kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanan; Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı ile Siber Güvenlik Kurulu'nun çalışma usul ve esasları da Kurul üyelerine sunularak görüşüldü.

Toplantıda her bir eylem için sorumlu ve ilgili kurum/kuruluşun belirlendiği Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı hakkında Kurul üyelerine bilgi verilirken, Kurul üyelerinin de görüşleri ayrı ayrı alındı.

Toplantıda alınan kararlar uyarınca, kurul üyeleri, Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı hakkında görüşlerini kısa sürede kurulun sekretarya görevini yapan, Haberleşme Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak bildirecek ve öncelikle eylem planına son şekli verilerek kısa sürede yayınlanacak ve uygulamaya konulacak.

Kurul toplantısı, 6 aylık süreyi beklemeden ihtiyaç duyuldukça yapılacak ve kararlar ivedilikle sonuçlandırılacak. Ayrıca bir sonraki kurul toplantısına; Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı da davet edilecek.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs