En Sıcak Konular

Topbaş: Bir daha yaşanmaz

21 Aralık 2012 11:29 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, dünkü kar yağışı nedeniyle 1-2 noktada sıkıntı yaşandığını, gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Bir daha yaşanmayacağını ifade edebiliriz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün etkili olan kar yağışıyla mücadele çalışmalarının 250 araç ve 1300 personelle sabaha kadar sürdüğünü belirterek, ''Bugün itibarıyla baktığımızda İstanbul'un hiçbir noktasında problem yaşanmıyor. Kapalı köy yolu yok, her yere ulaşıldı'' dedi.
 
Kentin kuzey kesimleri başta olmak üzere bazı bölgelerde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklığının 13 derece düşmesiyle oluşan buzlanma nedeniyle 344 trafik kazası meydana geldiğini, Sarıyer, Beykoz, Arnavutköy ve Beylikdüzü gibi bölgelerde ulaşımda ciddi problemler yaşandığını söyledi.
 
Ekiplerinin her zaman olduğu gibi ciddi çalışma yürüttüğünü aktaran Topbaş, Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelede ekipman olarak yeterli seviyede bulunduğunu vurguladı.
 
Topbaş, uyarıları dikkate alarak kar lastiği kullanan ve takip mesafesini arttıran İstanbullular'a teşekkür ederek, bu sayede daha büyük sıkıntıların yaşanmasının önüne geçildiğini ifade etti.
 
Trafik kazalarının ve yolda kalan araçların ciddi yoğunluklara neden olduğunu dile getiren Topbaş, bu durumdan en çok etkilenen yerin Sarıyer Madenler bölgesinin olduğunu kaydetti.
 
Topbaş, sabaha kadar çalışmaları AKOM'daki yetkililerle irtibat halinde takip ettiklerini anlatarak, ''Sabaha kadar 250 aracımız ve 1300 personelimiz çalışmalarını sürdürdü. Bugün itibarıyla baktığımızda İstanbul'un hiçbir noktasında problem yaşanmıyor. Kapalı köy yolu yok, her yere ulaşıldı. Zaten dün itibarıyla da ana arterlerde problem yaşamadık. Şehir merkezi ağırlıklı çalışmalar sayesinde bir sıkıntı yaşanmadı. Bugün itibarıyla da kentin hiçbir noktasında bir ulaşım problemi yok'' dedi.
 
Meteorolojik değerlendirmelere göre yaptıkları çalışmalarda dünkü kar yağışının bugün beklendiğini ifade eden Topbaş, ancak daha önce ve etkin şekilde kar yağışının olması nedeniyle sıkıntının ortaya çıktığını dile getirdi.
 
Topbaş, dünya genelinde bakıldığında bu tür olayları daha fazla yaşayan kentlerin olduğuna işaret ederek, ''İstanbul geçmişte de bunu çok fazla yaşamıştı. Dün lokal olarak bir iki bölgede sıkıntı yaşandı, bir daha yaşanmayacağını ifade edebiliriz. Bugün ve önümüzdeki günlerde İstanbul'da hava sıcaklığının 5-6 derece yükselmesi bekleniyor, kar beklenmiyor ama ekiplerimizi bölgelerde hazır bulunduruyoruz. Daha etkin sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarımız sürecek'' ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi nedeniyle hem trafikte rahatlama hissedildiğini hem de çocukların sıkıntı çekmediğini belirtti.

aa


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs