En Sıcak Konular

PKK'nın hükmettiği miktar...

20 Aralık 2012 16:54 tsi
PKK'nın hükmettiği miktar... Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'den önemli açıklamalar!

A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu ‘Bi Sormak Lazım’ programı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i konuk etti.

Yeni kitabı 'Hangi PKK' ile ilgili konuşan Laçiner, PKK'nın stratejisi, örgütün BDP ile ilişkisiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Güneydoğu'da PKK'nın seçim sandıklarını etkilediğini söyleyen Laçiner, "Seçim dönemi sandığın önüne Öcalan fotoğraf asılıyor, 2 PKK'lı da sandığı dolduruyor ve 'Seçim bitmiştir' diyor. Jandarma bir şey yapamıyor. Öyle köyler var yani" diye konuştu. Laçiner, Kemal Burkay'ın genel başkanı olduğu HAK-PAR'ın bölge oylarını etkileyip etkilemeyeceği ve Kürtçü kamuoyunda ne ifade ettiği sorusuna ise "HAK-PAR yüzde bir oy alacak olsa PKK bitirir o partiyi. BDP siyasette inanılmaz terör uyguluyor, hiçbir Kürtçü hareketi o alana sokmuyor, çünkü rant var. Alternatif çıkmasına müsaade etmiyorlar. BDP hayal kırıklığıdır. Çünkü siyaset yapamıyor" cevabını verdi.

"BDP PKK'NIN PR'INI YAPIYOR"
PKK'nın oynadığı stratejinin, devleti oyalamak ve KCK aracılığıyla sokaklarda terör uygulamak, bir kurtarılmış bölge oluşturmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Laçiner, "BDP'ye düşen rol ise örgütün pişirdiği yemeğin sunumu, PR'ıdır. BDP PKK'ya bir halkla ilişkiler hizmeti vermektedir" dedi. BDP Milletvekili Gültan Kışanak'ı kast ederek "Ben de onun yerinde olsam dağa çıkardım" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine katılmadığını ifade eden Laçiner, "Arınç'ın yerinde olsam o cümleleri kullanmazdım. Başınıza çok kötü şeyler gelebilir, size yanlış yapılabilir. Ama size yapılan sizin yaptığınızı meşrulaştırmaz. Mağduriyet suç işlenmesini haklı çıkarmaz. Her haksızlığın da gerçek bir nedeni vardır. PKK için dağa çıkan her kişinin haklı bir nedeni vardır ama yaptığı eylem haksızdır" dedi.

"PKK 1 MİLYAR DOLARA HÜKMEDİYOR"
Terör örgütlerinde militan sayısının artmasının sağlıklı olmadığına dikkat çeken Laçiner, şu açıklamaları yaptı: "Rakamlar arttıkça lojistik sorunlar ortaya çıkar, harçlık verilir. 3 öğün yemek, kıyafet, ayakkabı… PKK çok geniş bir yapılanma. KCK zaten PKK'nın doğal bir parçası. Üniversitelerde, her mahallede PKK'nın cemaat benzeri yapılanması var. PKK'lı gençler bir noktada orada toplanır. Silahlı bir örgüt değil sadece. Bugün PKK 1 milyar doların üzerinde bir paraya hükmediyor. Batı Avrupa'da diaspora yapılanması var. Büyüdükçe etkinliğiniz azalmaya başlar, kontrolde zorluk yaşarsınız. PKK binden az militana sahip olsaydı çok daha efektif hareket edebilirdi."

"ÖCALAN SİYASİ BİR ÇİMENTO"
Kandil'de bir liderlik yarışının olduğunu hatırlatan Laçiner, "İran'a yakın bir grup var, İran onları destekliyor. Bir grup Batı'ya daha yakın. Suriye istihbaratının PKK ile iç içe olduğunu biliyoruz. İsrail PKK'ya destek verme konusunda çok kaypaktır. Öcalan'ın ölmesi de hapiste olması da Kandil'in işine yarar. Çünkü o birleştirici niteliğinde siyasi bir çimento. Öcalan PKK'yı PKK Öcalan'ı kullanıyor" diye konuştu. PKK'nın geçmişten farklı olarak Türkiye realitesinden kopmaya başladığını vurgulayan Laçiner, örgütün 2000'li yıllardan sonra uluslararasılaştığını söyledi.

Bu haber 1,850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,110 µs