En Sıcak Konular

Fast Food tavuklara aşırı antibiyotik

20 Aralık 2012 14:52 tsi
Fast Food tavuklara aşırı antibiyotik Çin’de bulunan ayaküstü yiyecek (fast food) sektöründeki Amerikan devleri KFC ve McDonald’s’a tavuk tedarik yapan iki fabrikanın, tavuklara aşırı antibiyotik verdikleri gerekçesiyle üretimleri durduruldu.

Şanghay Günlüğü gazetesinin haberine göre, olayın devlet televizyonu CCTV’de duyurulmasından sonra KFC ve McDonald’s’a tavuk tedarik eden iki fabrikanın üretimi durduruldu. Haberde, Shangdong eyaletindeki çiftçilerin, tavuklarını KFC’nin tedarikçisi Liuhe Group ve Yingtai Co.’ya sattıkları ve bu firmaların faaliyetlerinin test sonuçlarının açıklanacağı ana kadar durdurulduğu ifade edildi.

Guangdong eyaletindeki yerel bir televizyon kanalı, Shangdong’daki bir çiftlik yetkilisinin, tavukların çiftlikteki kalabalıkta ölmemeleri için direnç arttırıcı aşırı antibiyotik kullandıkları sözlerini yayınlanmıştı. Televizyonun haberinde, adı açıklanmayan çiftlik yöneticisinin, ‘’Önce Amoksilin kullanıyorsunuz. Fakat belirli bir süre sonra bakteriler bu antibiyotiğe karşı direnç gösteriyor ve siz Kloramfenikol kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Böylece etkisi daha iyi oluyor’’ sözlerine yer verildi.
Polisin çiftliklerdeki sorumlu kişileri gözaltına alındığı yada sorguladığı kaydedildi.

Resmi Xinhua ajansı da KFC ve McDonald’s’ın tavuk tedarikçilerinden Şanghay’daki Yum Brands şirketindeki tavukların da test edildiği ve sonucun bugün açıklanacağını belirtti.

KFC'nin Çin’deki yan firması, yetkililerle ortak çalışacaklarını söylerken, McDonald's ise resmi internet blogunda tavukların ve ham maddelerin üçüncü bir bağımsız laboratuar testlerinden geçtiğini açıkladı.

Haberler üzerine, Çin’de fastfood sektöründe yenen tavuklarla ilgili endişeler artmıştı.

Çin, sağlık ihlallerini durdurmak için uzun zamandır çalışıyor. Medyaya Çin’deki lokantalarda kullanılmış atık yağların tekrar süzülerek kullanıldığı oluk yağ (sahte yemeklik yağ olarak da biliniyor), sütlere zararlı kimyasalların karıştırılması ve hatta patlayan karpuzlar gibi gıda skandalları yansımıştı. 2008 yılında Çin’deki zararlı melamin kimyasalının karıştırıldığı sütleri içen en az 6 çocuk ölmüş, 300 bini de hastalanmıştı. (cihan) 

Bu haber 1,156 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs