En Sıcak Konular

Numan Kurtulmuş: Uludere’nin üstünü örtmeyiz

20 Aralık 2012 14:46 tsi
Irak sınırına hava operasyonu sırasında 34 köylünün ölümüyle sonuçlanan Uludere faciasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, masum köylülerin ölümüne neden olan bombalama olayının perde arkasının mutlaka ortaya

28 Aralık 2011 tarihinde Irak sınırına yapılan hava operasyonu, Uludere köylüsü 34 vatandaşın ölümüne neden oldu. Kaçakçı köylülere terörist oldukları zannıyla atılan bombalar, geride yürek parçalayan görüntüler bıraktı. Facianın birinci yıldönümü yaklaşırken, önceki akşam TVNET’te Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’nin sunduğu ‘Başkent’ programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş olayla ilgili açıklamalar yaptı. Uludere’de yaşanan hadisenin acısını hissettiklerini kaydeden Kurtulmuş, “Keşke bunlar olmasaydı. Umarız gerçek ortaya çıkar” dedi.

ÜZERİ ASLA ÖRTÜLMEYECEK

Numan Kurtulmuş, Uludere gerçeğinin üstünün örtülmesini istemediklerini belirterek, “Olayda hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Uludere’yi araştırma komisyonu da titiz bir şekilde çalıştı. Uludere gerçeğinin de üstü örtülmemesini istiyoruz. Uludere’de ne olduysa, o gün hangi yanlışlıklarla bombalama olayı olduysa, bunun arkasında kim varsa bunların mutlaka ortaya çıkarılması gerekir” ifadelerini kullandı. Uludere faciasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarına dikkat çeken Kurtulmuş, hazırlanacak raporun olaydaki yanlışlıkları ortaya koyacağını ve bunun da kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

KEŞKE BUNLAR OLMASAYDI

Türkiye’nin Uludere meselesinde merhamet dilini hiç olmasa yıldönümünde kullanmak zorunda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Yanlış olmuştur. Keşke olmasaydı, kasıt yoktur ama sonuçta ne olursa olsun, hangi ihmalin sonucu olursa olsun, terörle hiçbir şekilde bağı olmayan bir köyün masum insanları, -evet kaçakçılık yapıyor olabilirler ama onun cezası ayrı, devlet yakalar ayrı ceza verir- orada devletin uçakları ile öldürülmüştür. Bundan dolayı kendi evladımız, kendi kardeşimiz, kendi akrabalarımız ölmüş gibi bu acıyı hissetmek durumdayız. Bu acıyı hissediyoruz. Keşke bunlar olmasaydı. Umarız yargı sonucu gerçeği ortaya çıkarır” şeklinde konuştu.

‘Nerede kalmıştık’ denmeli ve açılım sürmeli

Numan Kurtulmuş, 2009 yılındaki ‘demokratik açılım’ çalışmaları sırasında bölgede büyük bir sevinç olduğunu hatırlattı. Kurtulmuş, “O zaman Habur görüntüleri çıktı. Kürt meselesinin çözülmesini istemeyen bir iradenin ortaya koyduğu bir tezgâhtır. Son bir buçuk yıldır yol kesen PKK ve BDP ile PKK’ların kucaklaşmalarından önce Türkiye’de çok ciddi bir şekilde terörle vatandaş ayrılarak ciddi bir terörle mücadele ortamı oluşturuldu. Hükümet bütün riskleri alarak Oslo görüşmelerini yaptı. Habur’daki iradeyle, Oslo sürecini baltalayan iradeyle, yoldaki o görüntüleri çeken ve sergileyen iradenin Kürt sorununun çözümünü istemediği açıktır. Biz bugün bile terörle etkin mücadeleyi sağlayarak 2009′daki çalışmalara ‘nerede kalmıştık’ diyerek bu açılımı daha da ileri götürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Özal aydınlatılmazsa her şey karanlıkta kalır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın cenazesine yapılan otopsi sonucu hazırlanan Adli Tıp raporunun kafaları daha da karıştırdığını kaydetti. “Görevi içerisinde vazifesini sürdüren bir cumhurbaşkanının zehirlenip zehirlenmediği ortaya çıkarılamıyorsa, hiçbir faili meçhul cinayet aydınlatılamaz” diyen Kurtulmuş, Adli Tıp’ın şu anki teknolojik imkanlarla ‘sıfır hata’ ile sonuçlar verebileceğini vurguladı. “Otopsi belki (Turgut Özal’ın ölümünden hemen sonra) 19 yıl önce yapılsaydı, bugünkü ileri teknoloji o gün olmadığı için belki bazı eksiklikler olabilirdi” diyen Kurtulmuş, gelişmiş imkanlara rağmen ‘zehir var ancak Özal’ın ölümüne bu zehirlerin neden olup olmadığını bilmiyoruz’ şeklindeki Adli Tıp raporunun kafaları karıştırmaktan başka bir işe yaramadığını dile getirdi.

KOMİSYON KURULMALI

Hiçbir cumhurbaşkanının laf olsun diye zehirlenmeyeceğini ya da cumhurbaşkanının keyif olsun diye zehir içmeyeceğini söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Bütün oklar zehirlendiğine çıkıyor. Şüpheler azalmadı, daha da arttı. Türkiye bunları aydınlatmak zorundadır. Türkiye’nin boynunun borcudur. Özal için meclis araştırma komisyonu kurulmalı. Komisyon bir çalışma yapsın. İşin teknik kısmı devam ederken bir taraftan herkes bir şey söylüyor; bu söyleyen kişiler gelip meclis araştırma komisyonuna anlatmalıdır.”

Türkiye’de ‘KARANLIK ODA’ halen mevcut

Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin içerisinde ‘karanlık bir oda’nın varolduğunu, bunun da eski Türkiye’yi temsil ettiğini söyledi. Kurtulmuş, “Dilediği her şeyi hemen hemen yapmaya muktedir olmuş, başbakan asmış, başbakanın altından koltuğu alınmış, 12 Mart muhtırasını vermiş, binlerce insanı işkenceden geçirmiş, Sivas, Maraş, Çorum olayları bir sürü suikast olmuş binlerce faili meçhul cinayet olmuş, bunların hepsi kapatılmış. Bir karanlık oda Türkiye’de belirli bir güç merkezi. Eski Türkiye’nin karanlık odası duruyor. Ama şu anda fazla bir faaliyet icraat etmiyor ama geçmişte böyle bir odanın, odağın olduğunu belli” diye konuştu.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs