En Sıcak Konular

Nazlıaka'dan Arınç'a suç duyurusu

20 Aralık 2012 13:35 tsi
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ''kişilik haklarına saldırıda'' bulunduğu gerekçesiyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gelen Nazlıaka suç duyurusunda bulunmadan önce basın açıklaması yaptı.

Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında kedisine ''sataştığını, sözünü kestiğini ve hakarette bulunduğunu'' ifade eden Nazlıaka, ''Arınç, TBMM oturumu sırasında ve sonrasında hiç bir biçimde geri adım atmamış ve tüm sözlerinin arkasında olduğunu ısrarla dile getirerek, aynı sözlerini ve tavrını TBMM dışında ve medya önünde de sürdürmüştür. Hatta daha sonra verdiği demeçlerde ''haddini bildirdim'' iddialarıyla hakaret ve saldırı dozunu daha da artırmıştır'' dedi.

Arınç'ın bu tavrıyla hem iç hukuku hemde uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını savunan Nazliaka, ''11 Aralık 2012 Genel Kurul görüşmelerinde kendini her şeyin üstünde gören, kadını yok sayan zihniyetin ete kemiğe bürünmüş halini bir kez daha gördük. Bu zihniyet kadına ilişkin her şeyi ayıplı suçlu utanılacak saymaktadır. İnsanlık tarihi, kadınların varlık mücadelesinin de tanığıdır. Genel kurulda yaşananlar bu psikolojik şiddet de kadının mücadele tarihine düşünülen not olmuştur'' ifadelerini kullandı.

Suç duyurusun sadece kendisinin değil tüm kadınların suç duyurusu olduğunu savunan Nazlıaka şunları kaydetti:

''Bu suç duyurusu sadece Aylin Nazlıaka'nın suç duyurusu değildir. Bu suç duyurusu Türkiye'deki tüm kadınların artık yeter çığlığıdır. Tüm kadınlar adına ayrımcılığa her türlü şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, tacize, tecavüze ve öldürmeye karşı bir isyandır.

Aynı kişinin daha öncede kadınlara kadın olmaları yüzünden saldırdığını biliyoruz. Genel kurulda sergilediği mahcubiyet de gözyaşları gibi sahte. Meclis'te milleti temsil eden bir milletvekiline kadın kimliği üzerinden saldırmayı, şiddete başvurmayı marifet sayanların zihniyetinin bu ülkeye egemen olmalarına izin vermeyeceğiz. Kadının toplumsal hayatın içinde eşit birer yurttaş olarak tıpkı erkekler gibi söz söyleme hakkına inanmayan zihniyet, Türkiye'nin dört bir yanında kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayanların safında yer almıştır.''

Nazlıaka'nın açıklamasına bazı CHP milletvekilleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili de destek verdi.

Basın açıklamasının ardından Nazlıaka ve beraberindekiler suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Savcılığı Müracaat Bürosu'na verdi.

aa

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,728 µs