En Sıcak Konular

Amerika Türkiye'den 400 kişiyi kaçırdı!

21 Temmuz 2007 23:22 tsi
Amerika Türkiye'den 400 kişiyi kaçırdı!
ABD'nin El Kaide bahanesiyle Türkiye'den yaklaşık 400 kişiyi kaçırdığı iddia ediliyor. Kaçırılanlardan 72 tanesinin isimleri ve nasıl kaçılırıldakları tespit edilmiş durumda! İddianın sahibi ise!..

El Kaide davalarının avukatı Karahan, ABD'nin Türkiye'den 400 kişiyi kaçırdığını iddia etti. Kaçırılanlardan 72'sinin ismini tespit ettiklerini aktaran Osman Karahan, bu kişilerin Türkiye'ye resmi giriş kayıtlarının bulunduğunu fakat çıkışlarına dair bir kayıt olmadığını savundu.

El Kaide ve Louai Sakka davalarının avukatı olarak tanınan İnsan Hukukunu Koruma Derneği (İHADER) Genel Başkanı Osman Karahan, çarpıcı iddialarda bulundu. Karahan, ABD'nin Türkiye'den CIA ve bazı taşeron istihbarat örgütleri vasıtasıyla 400 kişi kaçırdığını ve bunların bir kısmının Guantanamo Üssü'nde tutulduğunu öne sürdü.

Bu kişiler hakkında detaylı çalışmalar yaptıklarını bildiren Karahan, "1999-2003 yılları arasında, bilhassa 2001 sonunda Amerika'nın Afganistan'a saldırısı akabinde Arap memleketlerindeki insanlık düşmanı Baas rejimlerinin işkencesi nedeniyle Türkiye'ye gelerek geçici ikamet etmek isteyen birçok kişi kaçırılmış ve kendilerinden haber alınamamıştır." şeklinde konuştu.

Yapılan araştırmalar sonucu bunlardan 72'sinin ismine ve resmi kayıtlarına ulaştıklarını dile getiren Karahan şunları söyledi: "Guantanamo Üssü'nden serbest bırakılanların verdiği bilgilere göre son olarak girdiği ülke Türkiye olan yedi kişi üste esir tutuluyor. Kaçırılanların çoğunun Türkiye'ye giriş kayıtları resmi olarak var. Fakat hiçbirinin ülkeden çıkışına dair bir kayıt yok."

Karahan, kaçırılan kişilerin başta El Kaide olmak üzere bazı örgütlere üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını da kaydederek, "Ayrıca kaçırılan 4'ü Türk 8 kişi de bir süre sonra serbest bırakılmıştır. Kaçırılan kişilerin bazıları hakkında savcılıklara yakınları tarafından yapılan müracaatlar var. Ancak biz Emniyet'e başvurarak bilgi almak istediğimizde bize açıklama yapamayacaklarını bildirdiler. Biz Türk savcılarından CIA ajanları hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını ve gerekenlerin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu. Karahan konuşmasının sonunda, 72 kişinin isimlerini açıklayarak nasıl kaçırıldıklarını anlattı.
zaman/dünya bülteni



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs