En Sıcak Konular

Dink dosyasına mahkum eden daire bakacak!

20 Aralık 2012 10:52 tsi
Hrant Dink cinayetine ilişkin davada verilen tartışmalı kararın temyiz aşaması nihayet Yargıtay’da başladı. Dosyayı Dink’i mahkum eden Yargıtay 9. Dairesi inceleyecek.

Vatan Gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göre, Yargıtay Başsavcılığı’na karar verildikten 11 ay sonra, 4 Aralık’ta ulaşan dosyayla ilgili, 9. Ceza Dairesi’ne sunulmak üzere tebliğname hazırlandığı belirtildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink cinayetinin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra, bu yılın ocak ayında kararını verebilmişti. Mahkeme, Hrant Dink cinayeti davasında tüm sanıkların “terör örgütü üyesi olmak”tan beraatine karar vermişti. Yasin Hayal’e “cinayete azmettirmek”ten ağırlaştırılmış müebbet, Erhan Tuncel hakkında ise McDonald’s’ın bombalanmasından 10.5 yıl hapis cezası veren mahkeme bu sanığı tahliye etmişti. Karar, Dink ailesinin avukatları ve savcı Hikmet Usta tarafından da temyiz edilmişti. Dosya daha önce eksikliklerin tamamlanması amacıyla Yargıtay’dan mahkemesine geri gönderilmiş, bu yüzden de dosyanın Yargıtay’a ulaşması neredeyse 1 yılı bulmuştu. Bu aşamadan sonra, Yargıtay Başsavcılığı, tebliğnameyi taraflara tebliğ ettikten sonra Daire’ye sunacak. Daire kararı tebliğnamedeki görüşten farklı çıkarsa, Başsav-cılık, Ceza Genel Kurulu’na itiraz edebilecek.

‘Ölüm fermanım’ demişti

Temyize bakacak olan 9. Ceza Dairesi’nin, Dink’in “Ölüm fermanım” dediği TCK’nın 301. maddesinden aldığı mahkumiyeti onayan daire olması büyük bir tesadüf olarak dikkat çekti. 9. Ceza Dairesi’nin Başkanı Ekrem Ertuğrul, Dink’in mahkum olmasına yönelik Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda da oy kullanmıştı. O tarihte Yargıtay üyesi olan Ertuğrul, daha sonra daire başkanı seçilmişti. Dairede eski üyelerden sadece Ertuğrul ile Halim Aşaner kaldı.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,943 µs