En Sıcak Konular

Seçim trafiği!

21 Temmuz 2007 22:57 tsi
Seçim trafiği! Ege ve Akdeniz sahillerinde tatil yapan vatandaşlar, yarın oy kullanmak için dönüş yolcuğuna başladı. Havaalanları, otogarlar ve feribot iskelelerinde yoğunluk var. Şehirlerarası otobüs işletmelerinde büyük sıkışıklık yaşanıyor. Türkiye 'seçim trafiği'

Çanakkale üzerinden Trakya bölgesine geçen tatilciler, feribot iskelesinde kuyruk oluşturdu. Çanakkale'de seferler saati gelmeden yapıldı. Yoğunluğun arttığı Gebze Eskihisar-Yalova topçular hattında da ek seferler konuldu.
 
Atatürk Havalimanı da dönüş için havayolunu kullananlarla dolu. Türk Hava Yolları'nın, 53 seferle 13 bin kişiyi tatil yerlerinden İstanbul'a taşıyacağı ve doluluk oranının yüzde 100 olduğu öğrenildi.
 
Bodrum boşaldı

 
Muğla'nın bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde tatil yapan vatandaşların oy kullanmak için evlerine dönmeleri nedeniyle, sahiller adeta boşaldı.
 
Muğla'da oy kullanmak amacıyla tatil yörelerinden ayrılan vatandaşlar, Bodrum-Milas, Dalaman Havalimanı ve otobüs terminallerinde yoğunluğa neden oldu.
 
Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi tatil yörelerinde tatil yapan vatandaşlar uçakla evlerine dönmeyi tercih ederken, Bodrum-Milas ve Dalaman havalimanlarında yoğunluk yaşanıyor.
 
Bu arada otobüs terminallerinde de hareketlilik yaşanırken, çok sayıda firma İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana güzergahına ek seferler koydu.
 
Ek seferlerde çalıştıracak otobüs bulamadıklarını iddia eden bazı firma yetkilileri, "seçmen kartını" göstermeleri şartıyla, yolculara yüzde 30 indirim uyguladıklarını bildirdi.
 
Ankara gemisi de yolda
 
Öte yandan, bir süre önce İstanbul-Bodrum arasında sefere başlayan "Ankara" isimli yolcu gemisi, seçim nedeni ile Bodrum'a erken geldi. Geminin ek seferinin yoğun talep nedeni ile gerçekleştirildiği öğrenilirken, normal seferlerin devam edeceği ifade edildi.
 
Ankara gemisi, 575 yolcusu ile İstanbul'a hareket etti. Oy kullanabilmek için tatillerini yarıda kestiklerini belirten yolcular, vatandaşlık görevlerini yerine getirdikten sonra tatillerine devam edeceklerini söyledi.
 
Bu arada bazı partilerin örgütleri İzmir'in Çeşme, Dikili, Menderes, Seferihisar, Karaburun, Selçuk, Urla, Aliağa ilçelerinden, İstanbul ve Ankara yönüne bu akşam otobüsler kaldırılacak.
 
Otobüsler, yarın gece de geri dönecek. İzmir'in bu ilçeleri dışında, Dikili'nin Çandarlı beldesiyle İzmir merkezden de otobüslerin kaldırılacağı belirtildi.
 
İstanbul'da trafik arttı

 
Seçim için oy kullanmaya gelen tatilciler nedeniyle İstanbul trafiği alt üst oldu, İstanbullular saatlerce trafikte kaldı.
 
Her yıl yaz aylarında okulların kapanmasıyla birlikte rahatlayan İstanbul trafiği bu yıl temmuz ayında normal olmayan bir yoğunlukla karşı karşıya.
 
Tatil beldelerinden oy vermek için evlerine dönen seçmenler ana yollarda ve gişelerde kuyruklar oluşturuyor.
 
Son birkaç gündür devam eden yoğunluk, öğle saatlerinde başlıyor. Trafikte mahsur kalan bir vatandaş, "Karşıya Ümraniye'ye tam dört saatte geçtim. Buna ne benzin dayanır, ne insanların sabrı dayanıyor" diye konuştu.
 
Tatil planlarını seçime göre yapan bazı seçmenler ise yolculuk telaşında.
 
İsviçre'den gelen bir vatandaş, "Kızım ile oy kullanıp, Ankara'ya sonra da yazlığa gideceğim" diye konuşurken, bir başka vatandaş da, "Eskişehir'e gidiyorum oy kullanmak için. Sırf oy kullanmaya gidiyorum" dedi.
 
Seçim tedbirleri kapsamında bugün saat 24.00'e kadar belediyenin sorumluluk bölgesindeki bütün partilerin afiş ve bayrakları toplanacak.
cnntürk



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs