En Sıcak Konular

Karakış sınır kapılarını kapattı!

20 Aralık 2012 08:26 tsi
Bulgaristan'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yollar kapanınca, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nı kullanarak ihracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyan TIR'ların geçişine izin verilmedi.

Yaklaşık 2 kilometre TIR kuyruğu oluşurken, polis ekipleri, TEM otoyolu çıkışında TIR'ları Kapıkule Gümrük Kapısı'na yönlendirmeye başladı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne'de, gece saatlerinde yoğun kar yağışı başladı. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, belediye ve karayolları ekipleri karla kaplanan yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.Kar yağışına hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü ise yolda kaldı, karlı yolda kayan çok sayıda araçta maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Dün akşam saatlerinden itibaren Edirne'nin Lalapaşa İlçesindeki Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda etkili olan kar yağışı ve görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düşüren tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ise, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Bulgaristan Lesova Gümrük Kapısı yolu akşam saat 19.30'dan itibaren  ulaşıma kapandı ve Türk tarafı uyarılarak ülkelerine TIR ve küçük araçların geçişine geçici süre kapatıldığını duyurdu. Bulgaristan gümrük kapısını kapatınca sırada bekleyen TIR'lar ise 2 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Bulgaristan yolunun kapalı olması nedeniyle,polis ekipleri TEM otoyolu edirne girişinde, ihracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyan TIR'ları Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugünde devam edeceği bildirildi.

Şiddetli rüzgar Güngören'de 8 metrelik ağacı devirdi

 İstanbul'da akşam saatlerinden beri devam eden şiddetli rüzgar, gece saatlerinde yol kenarındaki 8 metrelik bir ağacı devirdi. İtfaiye ekipleri yola devrilen ağacı ufak parçalara ayırarak yolu açtı.

Akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Tozkoparan Sergi Sokakta bulunan bir binanın bahçesindeki yaklaşık 8 metre uzunluğundaki kavak ağacı sokağa doğru devrildi. Ağaç devrilmesine uyanan sokak sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri 8 metre uzunluğundaki kavak ağacını motorlu testere ile ufak parçalara bölerek yol kenarına kaldırdı.

Görgü tanıkları, ağacın devrilme sesiyle uyandıklarını belirterek, "Yola bir ağaç devrildiğini görünce durumu itfaiye ekiplerine haber verdim. Allahtan gece buradan geçen bir araç veya insanın üzerine düşmedi" dedi. Bazı vatandaşların itfaiye ekiplerinin çalışmasını camlarından izledikleri gözlendi.

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölge geneli, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller yöresi için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Balkanlardan gelen soğuk hava ile birlikte Marmara bölge geneli, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller yöresinde buzlanma ve don olayı  beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, buzlanma ve don olayından dolayı başta sürücüler olmak üzere yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

cnnturk

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs