En Sıcak Konular

Çürük rapora 402 yıl hapis istemi!

19 Aralık 2012 15:38 tsi
Sahte çürük raporu davasında savcı mütalaa verdi. Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un 402 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Balyoz davasından tutuklu Ahmet Zeki Üçok ile 7 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada savcı Celal Kara esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un Üçok'un örgüt, yağma, dolandırıcılık gibi suçlardan 130 yıldan 402 yıla kadar hapsi istenildi.


SUÇ ÖRGÜTÜNÜN İKİ LİDERİ

Emniyetin ihbar hattına gelen bir ihbar maili ile soruşturmanın başladığının anlatıldığı mütalaada, sanıklar Ahmet Zeki Üçok ile Murat Tugay Tepe'nin liderliğini yaptığı suç örgütünün tehdit ve şantaj ile çıkar sağlamaya çalıştıkları belirtildi.

Sanıkların şifreli konuşmalar yaptığı, Üçok’un "bamya" kod adını kullandığının belirtildiği mütalaada, "Örgüt yöneticisi Ahmet Zeki Üçok'un Hava Kuvvetleri Komutanlığında askeri savcı olarak yürüttüğü bazı soruşturmalardan çıkar temin edebilmek için örgüt yöneticisi Murat Tugay Tepe ile görüşmeler yaptığı ve gizli soruşturmalar hakkında bilgi verdiği, haklarında soruşturma yürütülen kişilere ulaşılarak tehdit ve şantaj yoluyla çıkar sağlamaya çalıştıkları belirlendi" denildi.

Savcı mütalaasında, Üçok tarafından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan 10 milyon dolar alınmasının planlandığı ve bunun çalışmasının yapıldığı iddiasına ilişkin sanıklar Ahmet Zeki Üçok, Murat Tugay Tepe, Erdem Kılıç, Sibel Fatma Çarmıklı, Murat Can Çarmıklı hakkındaki yağmaya teşebbüs suçundan dava açıldığını belirtti. Ancak olayın hazırlık hareketleri aşamasında kaldığı ve henüz teşebbüse geçilmediğini anlatan Savcı, unsurları oluşmayan suçtan dolayı tüm sanıkların beraatini istedi.


HEDEF SEÇİLEN İSİMLER

Sanık Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında olduğu sanıkların, tehdit ve şantaj yöntemlerini kullanarak haksız kazanç sağlamayı hedeflediği kişilerin isimleri dosyada müşteki sıfatıyla yer alıyor. O isimler Aziz Yıldırım , oyuncular Sinan Çalışkanoğlu, Engin Akyürek, İlker Ayrık ve Ertuğ Alp Korkmaz.


SİBEL ÇARMIKLI'YA 8 YIL İSTEMİ

İş dünyasından Sibel Çarmıklı'nın "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ve örgüt üyeliği" suçlarından 2,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Çarmıklı'nın oğlu Murat Can Çarmıklı'nın ise "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Esas hakkında mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için sanıklara süre verilen duruşma ertelendi. (TRTTÜRK)



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs