En Sıcak Konular

Arınç Sezer'e neden selam vermedi

21 Temmuz 2007 21:20 tsi
Arınç Sezer'e neden selam vermedi TBMM Başkanı Arınç, Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki törende Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le yaşanan selam vermeme gerginliğini anlattı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapılan törende kendisine selam vermemesini "Makamı büyük olan selam verir" sözleriyle değerlendirdi.

Dün Kanal A'ya konuşan Arınç, gazetecilerin, "Harp Akademileri'nde Cumhurbaşkanı Sezer ile aranızda hiç konuşma olmamış, sizin olduğunuz yere bakmamış galiba" sözleri üzerine de Arınç, "Sadece bir an baktı... Ne hikmetse birbirimizin hatırını soramadık. Yanlarında hanımefendi vardı, kendisiyle de konuşup hatırını soramadık" dedi.

"Bir araya gelmeyi düşünmüyor musunuz?" sorusu üzerine Arınç, şunları kaydetti: "Düşünmek yetmez. Büyüklerin bazı şeyleri yapması gerekir. Kendisinin makamı benden büyük. akamı büyük olan selam verir. Adabı muhaşerette de protokolde de büyük olanlar hatır sorar. Küçükler hatır sormaz, bizim geleneklerimiz ve ananelerimizde de böyledir. Bizim kendisinin yaşına, makamına saygımız var. Ama kendilerinden böyle bir ilgi göremediğimiz için, bizim de bir şey yapmamız mümkün olmuyor. Bu dönemde Sayın Sezer’le ilişkilerimiz hep mesafeli oldu."

"Meclis Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna "Mahkeme kadıya mülk değil. Bugünden yarına, adaylığım için bir şey söyleyemem. Sonuçları gördükten sonra, Genel Başkan'ımız ve grupla görüşüp, nerede görev alacağımızı öğreniriz. Üzerimde uzlaşılırsa, son 5 yılda yaptığım gibi başarıyla yaparım ama bu konuda bir ısrarım yok" yanıtını verdi.

"Meclis Başkanı adayı olmayacağınız, cumhurbaşkanı adayı olacağınız anlamına gelir mi?" şeklindeki soruyu Arınç, "Hayır... Bu sefer de yine bir başka arkadaşın üzerinde uzlaşılabilir" diye yanıtladı. Arınç, referandumu beklemeden bir an önce cumhurbaşkanının seçilmesi gerektiğini söyledi. Arınç, "Sayın Sezer ile bir vedalaşma olur mu? Kendisini ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Düşünmemiştim. Güzel olur" diye konuştu.
haber7



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs