En Sıcak Konular

CHPli eski vekil hakkında hapis istemi

18 Aralık 2012 17:49 tsi
CHP İzmir eski Milletvekilli Ahmet Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla, 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Erzurum'da 3 yıl önce Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili davanın gizli tanığı 'Munzur' ile yanında para dolu çantayla görüşmekle suçlanan CHP İzmir eski Milletvekilli Ahmet Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla, 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ersin, 21 Aralık'ta Erzurum'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İzmir'de yaşayan eski milletvekili, avukat Ahmet Ersin, Erzurum Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tek başına gidecek. Duruşma öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini belirten Ersin, şunları söyledi:

"Yardım istemeyeceğim, sadece durumu anlatacağım. O zaman beni partim görevlendirdi, ben de gidip bölgede görüşmeler yaptım. Görüştüğüm kişinin gizli tanık olduğunu bilemezdim. Benim Ergenekon'la ne işim var? Duruşmaya eşimi de almadan yalnız gideceğim. Tutuklama kararı beklemiyorum. Ancak bu dava nedeniyle hayatımı düzene koyamadım. Avukatlık mesleğime dönmek istiyorum, bu dava nedeniyle dönemiyorum. Çünkü tutuklanma kuşkusu da taşıyorum. Beni, mahkemede Erzurum eski İl Başkanı savunacak. CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan bazı başkan yardımcıları bana destek olmak için Erzurum'a gelmek istedi ancak kabul etmedim. Hem hava şartları kötü hem de gerek yok" dedi.

'ERSİN'İN HAYATI KARARTILIYOR'

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise iktidarın milletvekillerine gözdağı vermek istediğini öne sürerek, "Ahmet Ersin'in durumu bu ülkede neler olup bittiğini gösteriyor. Ersin, Türkiye'nin tepeden tırnağa dikkat kesildiği bir konuda partinin görevlendirmesiyle bir yere gidiyor. Bir şahıs gelip gizli tanık olduğunu söylüyor. Bu olayla ilgili gerçekler ortaya çıkmasın diye inanılmaz iftiralar ortaya atılıyor ve hayatı karartılıyor. Akıl ve mantık dışı iddialar bunlar. Bir milletvekili, tüm medyanın gözü önünde hukuk dışı işler yapacak. Bizim aklımızla alay ediyorlar. Kamuoyunun bunu teşhis etmesi gerekir. Ersin, bu konuda en çok hakkı yenen, en çok mağdur edilen vekildir. Bir insanın geleceğini karartmak için bu kurgu yapıldı. Muhalefet milletvekilleri adli süreçlere, cezaevlerindeki hukuksuzluklara çok ilgi gösteriyorlar. İktidar, bu tür uygulamalarla milletvekillerine gözdağı veriyor" diye konuştu.

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs