En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Ahmedinejad açıklaması

18 Aralık 2012 17:43 tsi
Erdoğan'dan Ahmedinejad açıklaması Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmamasına ilişkin konuştu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmamasına ilişkin, ''Davet etmek bizden. Biz davetimizi yaptık, davete icabet edemeyişiyle alakalı olarak değişik bazı şeyler söylendi, ama Patriotlarla ilgili herhangi bir şey gelmedi'' dedi.

Erdoğan, özelleştirilen otoyollar ile ilgili, ''Fiyatlardaki artışlar tamamıyla enflasyon oranına endekslidir, yani 'İstediğim kadar zam yaparım' diyemez. Enflasyon neyse o kadar'' dedi.


(AA) 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin'den uzaya gönderilen Göktürk-2 uydusunun, "Azmin ve öz güvenin Türkiye'yi nerelere getirebileceğinin en anlamlı bir göstergesi" olduğunu söyledi. "Millet olarak yaparız dedik ve yaptık." diyen Erdoğan, bu uyduyla Türkiye'nin kendi uydusunu imal edebilen 25 ülkeden biri konumuna yükseldiğini söyledi.

Erdoğan, "Yıllar yılı diğer devletler, medeniyetler karşısında bizde maalesef ezik nesiller yetiştirilmek istendi. İthal her ürüne hayranlıkla bakan, her gelişmeyi hayranlıkla izleyen ama 'ben bunu daha iyi yaparım' demeyen, diyemeyen nesiller yetiştirilmek istendi." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uydunun fırlatılışını izledikten sonra yaptığı konuşmada, "Bugün Türkiye adına, milletimiz adına çok büyük bir iftihar anını yaşadık ve yaşıyoruz. Göktürk-2 adını verdiğimiz uydumuz saat 18.12'de uzaya fırlatıldı. Bir saat sonra Norveç'teki yer istasyonunda ilk sinyali almayı ümit ediyoruz. TSİ 21.20'de de Ankara'daki yer istasyonlarından ilk sinyali almaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

Yüzde 80'in üzerinde yerli üretim olan uydunun inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, Göktürk-2 uydusunun kullanılacağı alanları ise şöyle açıkladı: "Göktürk-2 uydusu, keşif ve gözetleme yapacak, çevre ve şehircilik hizmetlerine katkı sağlayacak, doğal afetlerle mücadele, tarım haritacılık gibi alanlarda ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Ormanlarımızı, sahillerimizi, deniz kirliliklerini kentsel gelişimi, kaçak yapılaşmayı Göktürk-2 ile daha kolay takip edeceğiz. Orman yangınlarını, su baskınlarını, heyelan alanlarını ve deprem bölgelerini ve bu afetlerden önce alınması gereken tedbirleri de bu uydumuz sayesinde tespit edeceğiz. En önemlisi de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif ve gözetleme ihtiyacını 2,5 metre çözünürlüğü olan görüntüler gönderen bu uydularla karşılamış olacağız."

Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak geçmişte de uzaya uydu gönderdiklerini, ancak bugün gönderdikleri Göktürk-2 uydusunun bu alanda artık iddia sahibi bir ülke konumuna yükseldiklerinin de somut ispatı olduğunu vurguladı. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda kendi uydusunu imal edebilen 25 ülkeden biri konumuna yükseliyoruz. İnşallah kendi fırlatma istasyonuna sahip bir ülke olabilmek için de imkanlarımızı seferber edecek, Türkiye'yi bu seviyelere ulaştıracağız. Göktürk-2 uydusu azmin ve öz güvenin, Türkiye'yi nerelere getirebileceğinin en anlamlı bir göstergesidir. Millet olarak yaparız dedik ve yaptık. Yıllar yılı diğer devletler medeniyetler karşısında biz de maalesef ezik nesiller yetiştirilmek istendi. İthal her ürüne hayranlıkla bakan her gelişmeyi hayranlıkla izleyen ama ben bunu daha iyi yaparım demeyen, diyemeyen nesiller yetiştirilmek istendi."

ODTÜ TÜBİTAK binasındaki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.

Cihan



Bu haber 1,175 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs