En Sıcak Konular

Otobüs yetmedi, gemi kaldırıyor

21 Temmuz 2007 15:53 tsi
Otobüs yetmedi, gemi kaldırıyor Tatil yörelerindeki vatandaşları sandık başına taşımak için 1146 otobüs kaldıran CHP, şimdi de gemi kiraladı. CHP, seçmenleri ücretsiz bir biçimde İstanbul'a gönderiyor.

'Seçime katılım yüksek olsun, herkes oyunu kullansın' diyen CHP, tatil yörelerindeki vatandaşları sandık başına taşımak için 1146 otobüs kaldıran CHP, şimdi de gemi kiraladı. Seçmen, Avşa ve Marmara adasından ücretsiz olarak İstanbul’a götürülüyor.

CHP 22 Temmuz seçimlerinde tatil yörelerindeki vatandaşları sandık başına taşımak için otobüsün yanı sıra bir de gemi kiraladı.

CHP, tatildeki seçmenlerin ve mevsimlik işçilerin de oy kullanabilmesi için harekete geçti. Otobüslerle, yaklaşık 60 bin seçmeni sandığa taşımayı hedefleyen CHP, yaptığı organizasyonda miting meydanlarında tartışması yapılan "gemiyi" de unutmadı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla harekete geçen il ve ilçe başkanlıkları kendi çabalarıyla organize ettiği araçlar tatil yörelerinden seçmenleri bedava taşımaya başladı.

İzmir'in tatil yöreleri olan Çeşme, Dikili, Menderes, Bergama, Selçuk, Karaburun, Urla ve diğer metropol ilçelerden 60'ın üzerinde otobüs CHP'lileri başta İstanbul olmak üzere Ankara, Eskişehir, Bursa ve Adana'ya taşıyor.

BİN 146 OTOBÜS
CHP Genel Merkezi de kiraladığı 1146 otobüs Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Tokat ve Yalova’dan, Ankara, İstanbul ve İzmir'e seçmen taşıyacak.

Mesafeye göre 21 Temmuz akşamında yola çıkacak araçlar, 22 Temmuz akşamı da geri dönecek. Genel Merkez bazı ilçe örgütlerine de para gönderdi ilçelerden illere seçmen taşınması için araç kiralanması talimatını verdi.

GEMİ DE VAR
CHP bunun yanı sıra gemi de kiralayarak bir ilke imza attı. Miting meydanlarında sıkça tartışma konusu olan Başbakan'ın oğlunun ‘’Koster ya da Gemicik’’ diye nitelenen gemisine karşılık CHP Balıkesir İl Başkanlığı, 750 yolcu kapasiteli bir gemi aracılığıyla Avşa ve Marmara Adası'ndan Tekirdağ bağlantılı olarak İstanbul'a seçmen taşımaya başladı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada "Şimdiye kadar 6 bine yakın seçmenimizi sandık bölgelerine taşıdık. Avşa ve Marmara adasındaki vatandaşlarımız için de gemi kiraladık. AKP yük taşıyor biz ise seçmen taşıyoruz" dedi.

Gazeteport



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs