En Sıcak Konular

Sarıgül: CHP'ye dönmek için tek şartım...

18 Aralık 2012 09:53 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Sarıgül ya da başka arkadaşlarımız partimize katılmak isterlerse CHP'nin kucağı hepsini alacak kadar geniştir” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Baykal döneminde ihraç edilen 8 bin kişinin partiye kabul edilmesi şartıyla CHP'ye dönebileceğinin işaretlerini vermişti...

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'li belediyelere ilişkin yapılan soruşturmalarla ilgili bir basın açıklama yaptı. Swissotel'de yapılan basın açıklamasına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail İnal, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İzgezdi, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da katıldı.

CHP'li belediyeler üzerinde saldırı söz konusu olduğunu iddia eden CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "AKP'li belediyelere yapılmayan her şey muhalefetteki belediyelere yapılmakta. Özellikle CHP'li belediyeler üzerinde ciddi bir saldırı söz konusu. Bizim belediye başkanlarımızın neredeyse tamamının cep telefonları dinlenmekte. Belediye başkanının halka hizmet etmekten başka hiçbir niyeti yok" diye konuştu.

CHP'li belediyelerin veremeyeceği hiçbir hesap olmadığını söyleyen Salıcı şöyle konuştu;

"Bizim belediyelerimizin hiçbirinin veremeyeceği hesap yoktur. Eğer elinizde bir bilgi belge varsa, bizim zaten yargıdan kaçmak, hukuksuz yollara yönelmek gibi bir anlayışımız ve yaklaşımımız hiçbir zaman olmadı. Varsa elinizde bir bilgi belge getirin açıklayın. Bizde gerekeni yapalım. Ama elinizde bilgi belge olmadan, belediyelere ve belediye başkanlarımıza, bazen şahsına bazen temsil ettiği kuruma karşı yapacağınız saldırıların tamamı karşısında CHP örgütünü ve partilileri bulacaksınız. Bizi müfettişlerle, siyasi saldırılarla püskürtemezsiniz. Bunun karşısında CHP'lileri bir bütün olarak göreceksiniz."

Salıcı, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Mustafa Sarıgül ile ilgili de konuştu. CHP'ye önümüzdeki süreçte güç verecek, kadroları güçlendirecek, partinin daha fazla oy almasını sağlayacak, şaibesi olmayan herkesin CHP'ye katılmasından mutluluk duyduklarını belirten Salıcı, "Yerel seçimlere bir buçuk yıllık zaman var. Bu kadar uzun bir zaman öncesinde özellikle bir kişinin ya da birkaç kişinin adını telaffuz etmek aslında o arkadaşlarımızın da önümüzdeki dönemde yapacakları siyasi çalışmaya büyük bir hizmette bulunmaz. Onun için Sarıgül ya da başka arkadaşlarımız CHP'ye katılmak isterlerse partinin kucağı hepsini alacak kadar geniştir. Belediye başkanlığı seçimlerinde ortada isimlerin olması doğaldır. Parti içinde demokratik bir yarıştır bu. Dolayısıyla arkadaşlarımızın aday olmasında ya da aday adaylığı konusunda açıklama yapmaları konusunda biz hiçbir mahsur görmüyoruz. Önemli olan ipi göğüsleyebileceğini düşündüğümüz kişiyi adaylaştırmaktır. Kazanacağını düşündüğümüz kişiler adaylaştırılmalıdır. Bu seçimlerde duygusal davranmaya kimsenin hakkı yok. Bu seçimler 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının yolunu açacak seçimler olacak" dedi.

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,091 µs