En Sıcak Konular

'ÖTV'yi kaldıralım KDV'yi getirelim'

17 Aralık 2012 17:44 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''AB'de altın ve mücevherde ne uygulama varsa aynısını yapmaya hazırım'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlıklarının 2013 bütçelerinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Şimşek, 2013 yılında damga vergisinden 8 milyar, harçlardan 10.2 milyar, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden 7.4 milyar, BSMV'den 6.3 milyar liralık gelir öngörüleri olduğunu kaydetti.

Dolaylı vergilerin oranını düşürmek istediklerine işaret eden Şimşek, ''Bunu yapabilmek için önce vergiyi tabana yaymamız lazım. Sadece bu sene kira geliri elde edip beyanname vermeyen 371 bin yeni mükellef kazandık. Kayıtdışılıkla mücadelede başarılı olduğumuz oranda dolaylı vergilerde, üretimi, yatırımı teşvik edecek nitelikteki vergilerde farklı değerlendirmeye giderebiliriz'' dedi.

Şimşek, altında KDV olmadığı için KDV iadesinin de söz konusu olmadığını belirterek, ''Hemfikirseniz, hep birlikte ÖTV'yi kaldıralım, KDV'yi getirelim. O konuda da son derece açığım. AB'de altın ve mücevherde ne uygulama varsa aynısını yapmaya hazırım'' diye konuştu.


Bayraktar'ın açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar da TOKİ Başkanlığı dönemindeki yolsuzluk iddialarına da cevap verdi. Bayraktar, ''Benim için bir dava, soruşturma yok. Varsa getirin. İddia bunlar. Adamın yüzü olacak ki utansın. Yüzü olmazsa, yüzsüz olursa ben nasıl utandırayım o adamı? Bir şey biliyorlarsa konuşsunlar, bilmiyorlarsa sussunlar da adam sanalım'' dedi.

Bayraktar, ''Diyorum ki yolsuzluk olarak, bizim hakkımızda dava varsa, istifa etmeyen şerefsizdir. Ama böyle bir isnadı ispat edemeyen de nedir onu siz söyleyin'' diye konuştu.(AA)

Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs