En Sıcak Konular

Canlı bomba yakalandı!

17 Aralık 2012 17:41 tsi
Adana'da, büyükşehirlerde ''canlı bomba'' olarak eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen DHKP-C üyesi bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı örgüt üyelerinin büyükşehirlerde eylem yapmak üzere yurda giriş yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yürütülen teknik ve istihbarat çalışmaları sonucu, 1993 yılında örgütün sözde üst düzey mensuplarına öz geçmiş raporu vererek örgüt adına göreve hazır olduğunu özellikle belirten Şemsettin K'nın, Adana'ya geldiği belirlendi.

Eylem ve faaliyetlerinden dolayı tutuklanarak uzun yıllar cezaevinde yatan, cezaevinden çıktıktan sonrada eylem ve faaliyetlerine devam ettiğinden dolayı hakkında arama kararı bulunan Şemsettin K'nın, kimliğini gizlemek ve yakalanmamak amacıyla İstanbul'daki İstinye Polis Merkezine silahlı saldırıda bulunan ve silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilen DHKP-C mensubu Erdal Dalgıç'tan aldığı sahte kimliği kullandığı tespit edildi.

Adana'da düzenlenen operasyonla yakalanan Şemsettin K'nın kaldığı evde yapılan aramada, sahte nüfus cüzdanı, çok miktarda örgüt propagandasını içeren dergi, kitap ve doküman ele geçirildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Güvenlik güçlerince, büyükşehirlerde gerçekleştireceği eylem öncesi ailesini son kez görmek üzere kente geldiği değerlendirilen zanlının, yurtdışında eğitim aldığı ve Belçika'da düzenlenen örgütün bir toplantısında ''canını dahi feda edebileceğini'' her türlü göreve hazır olduğunu özellikle belirttiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, ''Teşkilatımız, halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden örgüt mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin önlenmesi, bu tür organizasyon içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalarına demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir kararlılıkla devam edecektir'' ifadelerini kullandı.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,796 µs