En Sıcak Konular

Özal ailesine raporu vermediler

17 Aralık 2012 17:40 tsi
Suç ve Delil programında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Adli Tıp raporu tartışıldı. Ahmet Özal programda savcılığın raporu kendilerine vermediğini öne sürdü.

CNN TÜRK'teki Suç ve Delil'in bu haftaki konukları Eski Bakan Halil Şıvgın, Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan ve Avukat Tanıl Başkandı. Programa Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile başdanışmanı Arif Yüksel de telefonla katıldılar.

CNN TÜRK'te pazar geceleri ekrana gelen Suç ve Delil programında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Adli Tıp raporu tartışıldı. Ahmet Özal programda savcılığın raporu kendilerine vermediğini öne sürdü.


ADLİ TIP RAPORU KAMUOYUNA AÇIKLANMALI

khaber.com.tr'nin haberine göre, Adli bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Suç ve Delil programında Adli Tıp Kurumu'nun savcılığa gönderdiği raporun, kamuoyunda yarattığı kafa karışıklığını gidermek için, ilgililere önemli bir çağrıda bulundu.


KENNEDY'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Prof. Dr. Atasoy Turgut Özal olayıyla paralellikler arz eden John F. Kennedy'e yapılan otopsiyi örnek gösterdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi. "Suikastın öncesi, sonrası ve soruşturma bölümü, gizlilik içerdiği için kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak otopsi ve adli tıp ile ilgili ayrıntılar üzerinde yoğun tartışmalar yapıldı. Turgut Özal'ın adli tıp raporu da kamuoyuna açılmalı ve tartışılmalı. Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce 'kurumumla gurur duyuyorum' dedi. Bizler de Adli Tıp Kurumu ile gurur duyalım. Çünkü bazı basın kuruluşları Özal'ın zehirlendiği yönünde kendilerinin üretemeyeceği kadar önemli bulguların yer aldığı bilgileri haber yaptılar. Adı anılan zehirler belki de Özal'ın naaşında arandı ama bulunamadı. Ya da dozu düşük olduğu için zehirlenme bulgusuna rastlanmadı. İşte bu yüzden rapor bütün yönleriyle tartışmaya açılmalı".


ADLİ TIP KURUMU'NUN İTİBARI ZEDELENDİ

Atasoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yapılan analizlerin nerede, kimler tarafından yapıldığı ve hangi yöntemleri kullanarak ne bulunduğuna dair elimizde bir veri olmadığı sürece kamuoyunun tatmin edilmesi mümkün olamaz. Çünkü bunu toksikoloji bilgisine sahip olanlar, adli tıp uzmanları, hekimler v.s, bir çok insan inceleyecek ve bu raporu yorumlayacaklar. Bu yorum kuşkusuz Adli Tıp Kurumu'nun varmış olduğu noktaya varabilir varmayadabilir. Ama vardığı takdirde bu aşamaya kadar olan her şeyin gayet iyi olduğunu ve gerçekten zehirlenmediğini ama kesin ölüm nedeninin belirlenememiş olabileceğini, ayrıca bunca yıl sonra belirlenme ihtimali de düşünülmedi. Bana kalırsa zehirlenme var mı yok mu diye yapılan bir süreçti. Ne olursa olsun bunların neticesinin toplumla paylaşılması icap ettiğini ve bunların gizli kalmasının doğru olmadığını, gizli kaldığı sürece Adli Tıp Kurumu'nun itibarının iade edilemeyeceğini, çünkü itibarı zedelenmiştir. Bu haberlerin hemen akabinde tekzipler yapılmalıydı. O süreci doğru yönetemediler. Rapor kamuoyuna açıklanırsa böylelikle hem kafalardaki soru işaretleri sona erer, hem de adli tıp, savcılık ve basının üzerindeki baskı ortadan kalkar".


SAVCILIK RAPORU VERMİYOR

Programa telefon bağlantısıyla dahil olan Ahmet Özal savcılıktan raporu istediklerini ancak raporun kendilerine verilmediğini söyledi.

Özal "Savcılığa Adli Tıp raporunun verilmesi için başvurduk. Ancak soruşturmanın gizliliği nedeniyle raporu bize veremeyeceklerini söylediler. Avukatlarla görüştük. Esasında Adli Tıp raporunu almaya hakkımızın olduğunu söylediler. Fakat rapor bize verilmedi. Kurumun raporu bizi tatmin etmedi. Turgut Özal'dan alınan parçaların ileride yeniden yurt içi ve yurt dışında incelenmesi mümkün olabilir. O yüzden bu parçaların atılmamasını istiyorum" şeklinde konuştu.


KORKUT ÖZAL VE KEÇECİLERİN İSMİNİ VERDİ

Programın sonuna Prof. Dr. Sevil Atasoy Ahmet Özal'a bunca yıldır açıklamadığı sakladığı isimlerin kimler olduğunu kimlerden şüphelendiğini sordu. Özal bu soruya çok çarpıcı açıklamalarla karşılık verdi. Ahmet Özal şöyle konuştu...

"Sorgulanması demiyorum, tanık veya sanık demiyorum. Sadece bilgisine başvurulması gereken insnaları sayıyorum. Suikastıyla ilgili ve ölümüyle ilgili. 1- Sabri Yirmibeşoğlu paşa, 2- Müsteşarı Ahmet Selçuk, Mehmet Keçeciler, Korkut Özal. Her zaman şunu söylediler. (Özal) Bize söyledi. Fakat biz bunları açıklamayız bizimle mezara gider. Bu 25 sene önceydi. Bunlar mezara falan gitmez. Adalet isteyenler bunları açıklar. Korkarlar mı onu bilemem. Uğur Tönük savcı. Özal'ın 88'deki suikastını araştıran ve çocuğu kaçıran o insan. hemen görüşülmesi lazım. Kartal Demirağ. Bunun gibi isimler var.


BDP ve CHP'ye SİTEM ETTİ

Yalnız üzüldüğüm bir şey var. Rahmetli Özal'ın öldürülmesindeki sebepler şunlar. Kürt meselesini çözmeye çalışmak. Fakat bugün o parti BDP denen o partiden bir tane ses yok. Çok üzülüyorum bunlara kırılıyorum insnalara. CHP, ana muhalefet hiç sesini çıkarmıyor. MHP. Devlet Bahçeli'yi tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. AK Parti ve Sayın cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanımıza her zaman teşekkür ettim bu dosyayı açtığı için. Hükümetimiz de bu konuyla ilgili çalıştığını zannediyorum. Onların da bu işi kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum.Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmaz. Bir gün birileri çıkar hatta failler çıkar itirafta bulunur, bu insanlar bunun altında kalır.


KANI GİBİ ALINAN PARÇALAR KAYBOLMASIN

Son olarak rica ediyorum. Rahmetli Özal'dan alınan parçalar kaybolmasın yok olmasın, kanı gibi. Bekletilsin, başka uzmanlar tarafından incelensin. Adli Tıp Kurumu'nun raporunun denetlenmesini istiyorum. 1. İhtisas Kurulu'na hiç güvenmiyorum açıkça söylüyorum. Siyasi baskıları olan bir yerdir orası" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sevil Atasoy ise "Siyasi baskı pozitif bilimin vermiş olduğu sonuçların yorumlanmasında olamaz. Yani ortada somut analizler incelemeler varsa bunların günün birinde ortaya çıkacağı muhakkak. Bunların kimse üstünü örtemez." diyerek Özal'ın son sözlerine karşı çıktı.(Gazeteciler)



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs