En Sıcak Konular

Almanya'da İslam dini düzenli ders oluyor

17 Aralık 2012 17:14 tsi
Hessen eyaletindeki okullarda İslam dini dersi 2013-2014 eğitim yılından itibaren düzenli ders olarak okutulacak.

Almanya'nın Hessen eyaletindeki okullarda İslam dini dersi 2013-2014 eğitim yılından itibaren düzenli ders olarak okutulacak.

Hessen eyaletinin Eğitim Bakanı Nicola Beer, bugün yaptığı açıklamada, Hessen Eyaleti Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Ahmediyye Cemaati derneğinin okullarda din dersi verme konusunda partner olmaları için anayasal koşulları yerine getirdiklerini ifade etti.

Beer, din dersinin diğer dersler gibi devlet sorumluluğunda olduğunu belirterek, dersin devlet müfredatına uygun ve Almanca verileceğini kaydetti.

Hessen eyaletinde dersin 2013-2014 eğitim yılında şimdilik en fazla 25 ilkokulda ve 1. sınıfta verileceğini, her yıl kapsamının genişleyeceğini ifade eden Beer, ders için devlet kadrosunda bulunan öğretmenlerin görevlendirileceğini belirtti.

Eyaletin Adalet, Uyum, Avrupa Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn da, okullarda İslam dini dersinin verilmesini ''tarihi bir karar'' olarak niteleyerek, bunun uyum ve birlikte yaşama isteğini kanıtladığını ifade etti.

Okullarda Müslüman çocukların kendi dinlerinde anayasanın ön gördüğü şekilde eğitim alacaklarını belirten Hahn, Hessen eyaletinin bu yasama döneminde yapmak istediğini gerçekleştirdiğini kaydetti.

DİTİB Hessen Eyaleti Başkanı Fuat Kurt, kararın milat niteliğinde olduğunu söyleyerek, ''Uzun zamandan beri beklediğimiz bir karardı.

Son zamanlarda edindiğim intiba bu kararın geleceğini gösteriyordu.

Hessen eyaletinde yaşayan Müslümanlar için son derece önemli bir karar. Çok mutluyuz. Tabii bu duruma hemen gelinmedi. Yıllardan beri süregelen çalışmaların neticesi'' dedi.

Müslümanların sorumlulukları olduğu kadar, haklarının da bulunduğunu ifade eden Kurt, ''Bu anayasal bir haktı. Diğer çocuklar din dersleri görürken, bizim çocuklarımız dışarda kalarak sınıfta boş vakitlerini geçirerek kendi dinlerini öğrenemiyorlardı. Bu kararla çocuklarımız okullarda eşit muamele görecekler'' şeklinde konuştu.

Kurt ayrıca, Hessen Eyaleti'nde alınan kararın diğer eyaletlere de örnek teşkil etmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. (AA) 

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,526 µs