En Sıcak Konular

ABD vizesinde yeni dönem

17 Aralık 2012 16:49 tsi
ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu 19 Aralık'tan itibaren vize randevuları ve ücretlerle ilgili yeni bir sisteme geçiyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre; vize randevusu alımlarında, vize ücreti ödemelerinde ve kurye ile gönderi hizmetlerinde yeni bir sistem üzerinden hizmet verilecek. Yapılan yeni düzenleme ile, mevcut randevu ve pasaportların kurye ile gönderi ücretleri ortadan kaldırılarak vize ücretleri de düşürülmüş olacak.

19 Aralık'tan itibaren, başvuru sahipleri, ABD vizesi için başvuru randevularını üstlenici firma olan CSC aracılığı ile usvisa-info.com adresindeki internet sitesinden ya da (0850) 252-6355 numaralı telefonu arayarak yapabilecek. ABD’den arayan başvuru sahipleri (703) 439-2348 numaralı telefonu arayabilecek. Her iki telefona da yapılacak yerel aramalar ücretsiz olacak. Yeni sistemde randevu almak için ayrıca ücret ödemek gereği ortadan kalkacak ve randevu ücreti, vize başvuru ücretinin içinden tahsil edilecek.

Telefonla randevu ve bilgi hizmeti 19 Aralık 2012 tarihi itibarı ile başlayacak ve başvuru sahipleri, çağrı ve bilgi merkezi aracılığıyla randevularını ilk 60 gün süresince Pazartesi-Cuma günleri 07:00-21:00 saatleri arasında, sonrasında ise 07:00-19:00 saatleri arasında alabilecek. Aynı saatler ABD’den arayan başvuru sahipleri için de ilk 60 gün süresince Pazartesi-Cuma günleri 07:00-21:00 arasında, sonrasında ise 07:00-19:00 saatleri şeklinde geçerli olacak. Telefonla bilgi sistemi Türkçe, İngilizce ve Farsça olarak hizmet verecek, hem ABD Ankara Büyükelçiliği’nden hem de İstanbul Başkonsolosluğun’dan randevu alma imkanı sunacak.

Yine 19 Aralık’tan itibaren, vize başvuru ücretlerini nakit olarak ödemek isteyen başvuru sahipleri, ödemelerini Türkiye genelinde 959 noktada hizmet veren Akbank şubelerinde TL olarak yapabilecek, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen başvuru sahipleri ise otomatik telefon sisteminden yararlanarak ABD Doları olarak ödeyebilecek.

19 Aralık 2012 tarihinden itibaren, başvuru sahiplerinin pasaportları, başvuru sırasında seçmiş oldukları PTT şubesine gönderilecektir. Kurye ile gönderi için ayrıca ücret gerekmeyecek ve pasaport gönderi ücretleri başvuru ücretinin içinde tahsil edilecek.

CİHAN 

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs