En Sıcak Konular

Davutoğlu, Irak heyetiyle Konya'da buluştu

17 Aralık 2012 15:31 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şeb-i Arus töreni için Konya'da bulunan Kerkük Vilayet Meclisi Başkanı ve üyeleri ile Basra'daki dini liderlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

 Afganistan Belh Valisi Ata Bey'in de katıldığı toplantıda konuklarına "İslam kardeşliğinin ve hoşgörüsünün başşehri Konya'ya hoş geldiniz" diyen Bakan Davutoğlu, bölgede yaşayan halkların kardeşliğinin ve birlikteliğinin bölge barışı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in ev sahipliği yaptığı toplantıya Kerkük Vilayeti Meclis Başkanı Hasan Turan ve meclis üyeleri, Basra'da yasayan Ayetullah Sistani'nin temsilcisi Muhammed el Maliki ve Belh Valisi Ata Bey katıldı. AK Parti Konya milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Davutoğlu, Mevlana'nın İslam'dan ilham alarak verdiği öğütlerin kardeşlik, birlik, beraberlik ve barışa büyük katkı yaptığını söyledi.

Toplantıda kısa birer konuşma yapan Muhammed el Maliki, Hasan Turan ve Ata Bey, Mevlana diyarında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kerkük Vilayet Meclisi Başkanı Hasan Turan, bölge halklarının kardeşliğini, bölgenin huzurunu bozmak isteyenlerin provokatif eylemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Muhammed el Maliki de kardeşliği, işbirliği ve beraberliği hatırlatan, bağları güçlendirmeye yönelik çabalar sarf eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na minnettar olduklarını kaydetti.

"KERKÜK İLE EBEDİYETE KADAR KARDEŞİZ"

Toplantının ardından Irak heyeti, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek Konya ile Kerkük arasında kardeş şehir mutabakatı imzaladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, imza töreninde ezelden beri kardeş olan 2 şehrin ebediyete kadar da kardeş olacağını vurguladı. Davutoğlu, “Hepimiz bundan sonra Koneviyiz, Basriyiz, Kerkükiyiz, Belhiyiz. Çünkü aynı kadim medeniyetten geliyoruz. Aynı köklü değerleri paylaştık. Kaderlerimizi de Allah bir eyledi.” dedi.

 Kerkük Vilayet Meclisi Başkanı Hasan Turan, Meclis üyelerinin tamamının Konya ziyaretine katıldığını belirterek, Kerkük Meclisi’nde Irak’ın tüm unsurlarının temsil edildiğini dile getirdi. Turan, Mevlana’nın öğretilerine kulak vererek Kerküklülerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesini, iyiliği ve barış seven herkesin Kerkük’e destek vermesini istedi.

Cihan



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,336 µs