En Sıcak Konular

ÖSYM puan hesaplamasını yeniden düzenledi

17 Aralık 2012 14:33 tsi
ÖSYM Başkanı Ali Demir, Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımıyla elde edileceğini, OBP'nin 0,12 ile çarpımı sonunda elde edilen puanın da yerleştirme puanına ilave edileceğini bildirdi.


ÖSYM Başkanı Ali Demir, Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımıyla elde edileceğini, OBP'nin 0,12 ile çarpımı sonunda elde edilen puanın da yerleştirme puanına ilave edileceğini bildirdi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını bildirdi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını bildirdi.Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme esaslarını belirleyen 2013-ÖSYS kılavuzunun Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla yayımlanarak uygulanacağını söyledi.

Kılavuz doğrultusunda, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemlerinin, 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacağını belirten Demir, bir önceki yıla göre kılavuzda bazı değişiklikler olduğunu ifade etti. Demir, şunları söyledi:

''Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımı sonucunda elde edilecek. OBP'nin 0,12 ile çarpımı sonunda elde edilen puan yerleştirme puanına ilave edilecek. YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri Testleri yer alacak ve adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacaklar. LYS'lerde adaylar, güncel öğretim programlarındaki kazanımların tamamından sorumlu olacak.

Ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'de soru sorulacak.''

-Görme ve işitme engelliler için kılavuz-

Demir'in verdiği bilgilere göre, 2013-ÖSYS kılavuzu hem görme engelli hem de işitme engelli adaylar için sesli ve işaret dilinde okunarak internet sitesinden yayımlanacak.

Adaylar, 2013-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Adaylar isterlerse başvuru merkezlerine gönderilen örnek kılavuzları da başvuru süresi içinde başvuru merkezlerinde inceleyebilecek.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak.

Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacak.

Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS'nin her ikisine de bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmamış olanlar ile 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilecek.

Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS veya 2012 ÖSYS'den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabilecek.

Sınavsız geçiş de dahil olmak üzere 2013-ÖSYS'ye ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kural ve işlemler 2013-ÖSYS Kılavuzunda yer alıyor. 2013-ÖSYS'ye başvurmak isteyen adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,114 µs