En Sıcak Konular

Gültan Kışanak'tan Bülent Arınç'a yanıt

17 Aralık 2012 13:40 tsi
Gültan Kışanak'tan Bülent Arınç'a yanıt Eş Başkanı Gültan Kışanak,"Sayın Arınç sadece benimle değil, KCK tutukluları, köyleri boşaltılanlar ve cezaevlerinde mağdur edilenlerle de empati kurmalı" dedi.

Arınç, TOBB'un "Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı" toplantısında, daha önce sert sözlerle eleştirdiği BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ima ederek, "Ben bir BDP'li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım" demişti.

BDP'Lİ BİNİCİ: HAKLIYA HAKLI, HAKSIZA HAKSIZ DEMEK DURUMUNDAYIZ

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise Arınç'ın, sözlerine ilişkin, "Bu açıklamayı önemsiyorum" dedi.

Binici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, BDP Bursa il örgütünün açlık grevleri sırasında AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na siyah çelenk bırakmak istemesiyle gelişen olayları hatırlattı.

BDP'nin tek başına düzenlediği ya da bileşeni olarak yer aldığı her etkinlikte senaryonun hiç değişmediğini öne süren Binici, "Bursa'da Kürtlere ve partimize karşı başlatılan ırkçı ve faşist saldırıların bununla sınırlı kalmayacağı anlaşılmaktadır" dedi.

Bursa'da çıkan bu olaylarla bağlantılı BDP PM Üyesi Ayla Yıldırım, Bursa İl Başkanı Mehmet Dilek, il yöneticisi Halil Bozbey ve Yıldırım İlçe Başkanı Nuri Baygındır'ın bir kaç gün önce emniyete çağrıldığını aktaran Binici, "İnandıkları doğrularla siyaset yapmaya çalışan yönetici arkadaşlarımızın bu olay nedeniyle ve üzerinden geçen bunca zamana rağmen emniyete çağrılmalarını oldukça manidar buluyorum. Bu kişilerin suçlanırcasına emniyete çağrılmasını, partimize uygulanan siyasi operasyonların bir parçası olarak görüyoruz" diye konuştu.

Binici, bir gazetecinin sorusu üzerine, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, bir BDP'li kadın milletvekiline atfen "Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki, o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım" sözlerine ilişkin, "Bu açıklamayı önemsiyorum. Biz, haklıya haklı, haksıza haksız demek durumundayız" diye konuştu.

Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs