En Sıcak Konular

Erdoğan, bürokratik oligarşiden şikayetçi

17 Aralık 2012 13:12 tsi
Erdoğan, bürokratik oligarşiden şikayetçi "Eğer biz güçlü hale geleceksek böyle güçlü hale geleceğiz ama benim yapacağım yatırımı bir kelimeden dolayı kalkar 3 ay 6 ay erteletirsen..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete hizmet etmelerinin önündeki en büyük engelin bürokratik oligarşi ve yargı olduğunu söyledi. Bazı hizmetler konusunda bürokratik oligarşi ve yargıyı aşamadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Dışarıdan bakanlar ‘326 milletvekiliniz var yine mi bahane’ diyorlar; ama kuvvetler ayrılığı var ya geliyor önümüze dikiliyor.” dedi.

 Şeb-i Arus törenlerine katılmak ve bazı açılışlar yapmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Ekonomi Ödülleri 2012 törenine katıldı. Erdoğan, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK Konya İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen törende ödüle layık görülen Konyalı iş adamları ve Konya şirketlerine ödüllerini takdim etti.

 Dedeman Otel’de gerçekleştirilen törende Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, İhracat, En Çok İstihdam Oluşturan Firmalar, İSO İlk 500, İSO İkinci 500, En Çok Tescil Yapan Firmalar, 40’ıncı Yılını Dolduran Firmalar, 35’inci Yılını Dolduran Firmalar alanlarında başarılı olanlara ödülleri takdim edildi. Erdoğan, gelirler vergisinde birinci olan Ali Akkanat, ihracatta birinci olan Eti Alüminyum A.Ş, istihdamda birinci olan Konya Şeker A.Ş, ISO ilk 500’de Konya’dan birinci olan Konya Şeker A.Ş, Tescilde birinci olan Türsa Tarım Ürünleri Ltd. Şirketi'ne ödül verdi.

 "SİSTEMİN İÇİNDE SIKINTILAR VAR"

 Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne aldatan olacağız ne aldanan. Aldatan olmadık aldanan olmadık. Ne söz verdiysek arkasında durduk." dedi. Ardından sistemdeki sıkıntılara değinen Başbakan Erdoğan, "Yoksullukla, yolsuzukla yasaklarla mücadele ederken bu işi bitire bitire buralara geldik. Şu anda kendi iktidarımızda bile bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ama burada da yine maalesef yaşadığımız sıkıntıların ardında sistemin içindeki ne yazık ki yanlışlar var." şeklinde konuştu.

 "YARGI, YÜRÜTME VE YASAMANIN ÖNCE MİLLETİ DÜŞÜNMESİ LAZIM"

 Başbakan Erdoğan, "Sistem düzgün kurulmamış, sistemde yaşadığımız sıkıntılar var. Düzgün kurulmadığı için umulmadık yeren umulmadık şekilde bakıyorsunuz bürokrasi, bürokratik oligarşi karşınıza dikiliyor. Umulmadık yerde yargıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yargı, yasama ve yürütmenin bu ülkede öncelikle bu milletin menfaatini düşünmesi lazım, ardından da bu devletin menfaatini düşünmesi lazım. Eğer biz güçlü hale geleceksek böyle güçlü hale geleceğiz ama benim yapacağım yatırımı bir kelimeden dolayı kalkar 3 ay 6 ay erteletirsen bu 1 yıl iki yıla giderse o zaman bu ülkenin kaybının bedelini ne tarihe hesabını verebilirsiniz ne de toprağın altında yatanlara verebilirsiniz."

 "İşte şu anda bizim mesela bu fakirin 6 yıldır üzerinde durduğu şehir hastaneleri projemizi vardır. Biz maalesef bu projeyi bürokratik oligarşi ve yargı sebebiyle hala hayata geçiremedik." diyen Erdoğan, artık sedye üzerinde bir hastanenin kampüsünde dışarıda hastaların taşındığını görmek istemediklerini ifade etti.
 
 Erdoğan, "Ama hala bunu bitiremedik, aşamadık. En başarılı olduğumuz alanlardan biri olmasına rağmen bunu sağlıkta aşamadık. Niye? Bürokratik oligarşi ve yargı, bunlara takılıp kalıyoruz. Ama dışarıdan bakanlar zannediyor ki '326 milletvekiliniz var yine mi bahane' ama kuvvetler ayrılığı denen olay var ya o geliyor önümüze engel olarak dikiliyor. Diyor ki senin de bir oynama sahan var." diye konuştu.

 Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek sığındığı şeyin de bu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Yapın diyor, 'yaptınız da biz mi engel olduk' diyor. Zaten yasama noktasında engel olabileceğin kadar oluyorsun. Bağırıyorlar, çağırıyorlar, 3 saatte bitecekse 6 saatte bitiyor. Bir günde bitecekse 2 günde bitiyor. Er ya da geç bitiyor. Oradaki zaman kaybını hesabını onun vermek gibi bir durumu yok. Çünkü sırtlarında küfe yok. Küfe bizim sırtımızda. Sorumluluk mesuliyet bizde. Onlarda bu sorumluluğu ve onlar da dert de yok. Onların aşkı da yok. Biz ise dertliyiz ve bu millete de aşığız. Bizim böyle bir farkımız var." ifadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,116 µs