En Sıcak Konular

Ergenekon davasında sanıklar konuşuyor

17 Aralık 2012 11:31 tsi
Ergenekon davası, Silivri Cezaevi bitişiğindeki büyük duruşma salonunda KCK davası görüldüğü için cezaevi içindeki küçük duruşma salonunda başladı. İzleyicilerin ilgi gösterdiği duruşmada tutuklu sanıklar, sırayla savunma içerikli konuşmalar yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 272. duruşmasında; Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız ve Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise Yalçın Küçük, Mahir Akkar ile Emcet Olcaytu duruşmaya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinden Turgut Dibek, Erdal Aksünger ve Gürkut Acar ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de duruşmada izleyici olarak yer aldı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, Levent Ersöz, Veli Küçük ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Esas hakkındaki mütalaanın açıklanacağı beklentisi ile 13 Aralık tarihli duruşma için Silivri Cezaevi'ne gelen binlerce kişi, duruşma salonuna giremediği için dışarıda kalmış ve güvenlik kuvvetleri ile yaşanan gerginlik nedeni ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Mütalaanın açıklanmayacağı düşüncesi ile 14 Aralık tarihli duruşmaya ise duruşma salonunun kapasitesi oranında izleyici katılması, basın basın yayın organlarınca gündeme getirilince sosyal medyada avukatlar tarafından sert eleştiriler yapılmıştı. Bugünkü duruşmaya ise yoğun yağmur yağışına rağmen duruşma salonu kapasitesinin biraz üzerinde izleyici katıldı. Duruşma salonunda yer bulamayan bazı izleyiciler, bekleme salonunda LCD ekrandan duruşmayı izledi.

Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılması dava dosyasına ilişkin tutuklu sanık Boğaç Kağan Murathan, konuşmak için söz istedi. Aynı dava sanıklarından Bedirhan Şinal'in ifadesi doğrultusunda tutuklandığını ve 49 aydır yargılandığını belirten Murathan, "Bedirhan Şinal daha sonra ne olduysa bize iftira attığı konuları polislerin zorlaması ile yaptığını söyleyerek çark etti. Dinlenmesini istediğim 6 kişinin ismini tanık listesi olarak mahkemeye sundum." dedi.

cihan

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs