En Sıcak Konular

Konuşmasından önce Kur'an okundu

17 Aralık 2012 10:47 tsi
Konuşmasından önce Kur'an okundu ABD Başkanı Barack Obama, okul saldırısının yaşandığı Connecticut eyaletinin Newtown kasabasını ziyaret etti. Toplam 28 kişinin hayatını kaybettiği kanlı baskın için Obama, ''Çocuklarımızı korumak için ülke olarak üzerimize düşeni yeterince yapmıyoruz'


"Elbette daha fazlasını yapabiliriz'' diyen Obama, başkanlık dönem boyunca 4 defa böyle büyük trajedilerin yaşandığına işaret etti. Amerika'da hergün insanların öldürüldüğünü belirten Obama, ''Buna daha fazla izin veremeyiz'' diyerek muhtemel silah edinme ve taşıma kanunlarında yapılabilecek düzenlemelere yeşil ışık yaktı.

20 yaşındaki Adam Lanza, Sandy Hook İlkokulu'na düzenlediği silahlı saldırıda, 20'si 6 ila 7 yaşlarında olan 12'si kız 8'i erkek çocuk ile 6 yetişkini katletmişti.

Lanza, okul baskınını yapmadan önce de beraber yaşadığı annesini öldürmüştü. Saldırgan Amerika tarihinin ikinci en kanlı okul baskınından sonra intihar etmişti.

Olaydan iki gün sonra yapılan çalışmaları yakından inceleyip katliamda yakınlarını ve çocuklarını kaybedenlere başsılığı dilemek amacıyla Newtown'a gelen Obama, acılı aileleri teselli etmeye çalıştı.

Silahlı baskında ölenleri ve yakınları için Amerikan ulusundan dua isteyen Obama, ''Biliyorum, hiçbir söz çektiğiniz acıyı tarif etmeye yetmez ya da hiçbiri yaranızı iyleştiremez. Ancak şunu bilmenizi istiyorum ki, yalnız değilsiniz, hepimiz bu acılı gününüzde yanınızdayız. Ebeveynler olarak bizlerin öncelikli görevi iyi birer anne ve baba olmak. Bu işimizi doğru yapamazsak hiçbir işimizi doğru yapmış olamayız'' dedi.

OBAMA'NIN KONUŞMASINDAN ÖNCE KUR'AN OKUNDU

Katliamda yaşamını yitirenler için düzenlenen dua merasimine üç semavi dinin temsilcileri de katıldı. Obama'nın konuşmasından önce Newtown'da bulunan Al Hedaya İslam Merkezi adına kürsüye gelen küçük çocuğun okuduğu Kur'an'dan sonra Jason Graves de İngilizce mealini okudu. Graves, Newtown'dakiler ile diğer tüm Müslümanların yaşanılan acıyı derinden paylaştığını söyledi. Katliamda ölenlere ve yakınlarına dua ettiklerini belirten Graves, ''Allah'tan ölenler için cennet, geride kalan aileleri için de sabır diliyoruz'' dedi. Graves, duasını şöyle sürdürdü: ''Bu dayanılmaz acı karşısında Yaradan'a sığınarak teselli buluyoruz. Bu inançla anne, baba, kardeş, kız kardeş, oğul ve kız çocukları ile tüm ulus olarak Yaradan'a sığınıyor, şifa ve umut tazeleyip birlik oluyoruz.''

ADAM LANZA OKULA CEPHANE İLE GİTMİŞ

Polisin verdiği bilgilere göre, katliamı yapan Adam Lanza'nın üzerinden cephanelik çıktı. Polis, Lanza'nın okuldaki tüm öğrenci ve çalışanları öldürmeye yetecek kadar mermi ile baskını düzenlediğini söyledi. Adam Lanza'nın AR 15 otomatik silah ile iki tabancısına yüksek kapasiteli 30 civarında şarjör getirdiği belirtildi. Polis, katliamda hayatını kaybeden bazı çocukların cesetlerinin de ailelerine teslim edildiğini söyledi.

Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs