En Sıcak Konular

Obama göz yaşlarını tutamadı

15 Aralık 2012 08:35 tsi
Obama göz yaşlarını tutamadı ABD Başkanı Barack Obama Connecticut eyaletinde yaşanan ilkokul saldırısıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında gözyaşlarını tutamadı.



Konuşması sırasında sık sık yaşlı gözlerini sildiği gözlenen Obama, "Bugün kalplerimiz kırıldı." dedi. Açıklama sırasında Obama'yı dinleyen bazı yetkililerin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

ABD 20 yaşındaki bir gencin ülke tarihinin en kanlı saldırılarından birini yapmasının şokunu yaşıyor. Adam Lanza isimli şahsın bir ilkokula yaptığı saldırıda 18'i çocuk 27 kişinin ölümüne sebep olması ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.

Yaşanan hazin olayın duyulmasından kısa bir süre sonra Beyaz Saray yetkilileri Başkan Barack Obama'nın konuyla ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapacağını duyurdu. Basın odasına girişi sırasında son derece moralsiz olduğu gözlenen Obama, 4 yıldan uzun süredir yürüttüğü başkanlığındaki en duygusal açıklamasını yaptı.

Benzer olayların tekrar yaşanmaması için anlamlı adımların atılması gerektiğini ifade eden Obama, ölen 18 çocuğun yaşlarının 5 ve 10 arasında değiştiğini açıklamasının ardından bir süre durakladı. Gözyaşlarını silmesinin ardından konuşmasına devam eden Obama, doğum günleri, mezuniyet, evlilik, sahip olacakları çocukları; onların önlerinde bir gelecekleri vardı." şeklinde konuştu. Obama, "Bugün kalplerimiz kırıldı." dedi.

Öte yandan yaşanan hadise ABD basınında da geniş yankı buldu. Birçok basın kuruluşu saldırının sosyal açıdan büyük bir problem olduğuna işaret eden haberler yaptı. Washington Post gazetesi konuyla ilgili geçtiği bir haberin başlığını "Bugün Amerikalı olmaktan utanıyorum." şeklinde attı.

Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,885 µs