En Sıcak Konular

Ergenekon davasında TSK raporu krizi

14 Aralık 2012 17:17 tsi
'Ergenekon'' davasında, Genelkurmay Başkanlığı'ndan mahkemeye gönderilen, ''Bilgi Destek Dairesi'ndeki hard disklerle ilgili naip hakim incelemesine ilişkin ön rapor ekleri''nin bazı bölümleri okundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukatların taleplerini dile getirmelerinin ardından üye hakim Fatih Mehmet Uslu, Genelkurmay Başkanlığı'ndan mahkemeye gönderilen, ''Bilgi Destek Dairesi'ndeki hard disklerle ilgili naip hakim incelemesine ilişkin ön rapor ekleri''nin kimi bölümlerini okudu.

Hakim Uslu, rapora göre, kullanıcı olarak ''Meltem Ağırgün'', ''Hakan Kaya'', ''Murat Uslukılıç'', ''Ziya İlker Göktaş'', ''Fuat Selvi'' ve ''Cemal Gökçeoğlu''nun isimlerinin geçtiği belirtilen, kimi belgelerin içeriğini, tarihleriyle birlikte okurken, duruşma salonunda bulunan Ziya İlker Göktaş, Fuat Selvi ve Cemal Gökçeoğlu'na rapordaki belgelerden haberlerinin olup olmadığını sordu.

''Mart 2008' isimli belgede yazılan notlar'' sorulan sanık Göktaş, ''Mart 2008 tarihinden bahsediyorsunuz. Ben Ağustos 2008'de işe başladım'' dedi. AK Parti ile ilgili 30 Ağustos 2007 tarihli bir bilgi notu da sorulan Göktaş, çalıştığı tarihten önce oluşturulmuş bu notlarla ilgisinin olmadığını ifade etti.

Sanık Göktaş'tan önce aynı birimde çalıştığı belirtilen sanıklardan Fuat Selvi'ye de, aynı içerikte sorular soruldu. Selvi ise, ''Bu bilgi notlarını hatırlamıyorum. İnceledikten sonra beyanda bulunacağım'' diye konuştu.

-''Delilleri tartışmak istiyordunuz, tartışıyoruz''-

Selvi'nin, ''2007 Haziran ayında görevde miydiniz?'' sorusuna karşılık ''evet'' demesi ve hakim Uslu'nun bunun üzerine 'Kişisel projelerim adlı, 7 Haziran tarihli belgede' ifadesini kullanarak Selvi'ye soru yöneltmesi sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar'ın tepki göstermesine neden oldu.

Ayağa kalkan Dizdar'ın, ''Bunun bir şekli var, ondan ona soru sorulmaz. Önce ne ve kime sorulacağının belirlenmesi lazım'' şeklinde konuşması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese de, ''Oturun yerinize lütfen. Delilleri tartışmak istiyordunuz. Biz de tartışıyoruz işte delilleri'' dedi.

Tekrar, ''yazılan belgeleri hatırlayıp hatırlamadığı'' sorulan sanık Fuat Selvi de, ''Bahsettiğiniz dönem benim çalıştığım dönem. Ancak hatırlamıyorum'' ifadesini kullandı.

Duruşma salonunda avukatı bulunmayan sanıklardan Cemal Gökçeoğlu da, Hakim Uslu'nun, kendisine yönelttiği, ''6-18 Nisan 2009' isimli belgede, 'İnternet andıcı onaylatılarak sitelere dağıtıldı' ibaresi yer alıyor. Bu bilgi notu size mi ait?'' sorusuna karşılık, ''Tam olarak hatırlamıyorum. Ama daha önce de söylemiştim. Haftalık faaliyetler sonucunda yaptığımız toplantılarda, faaliyet raporlarını liste halinde hazırlıyorduk. Daire Başkanı Dursun Çiçek'in, 'dağıtın' talimatı vermesi üzerine, yayınlanmıştır. İbare de budur'' diye konuştu.

-''Avukatı yok'' tartışması-

Hakim Fatih Mehmet Uslu'nun, ''Kim tarafından onaylanmıştır?'' diye sorması nedeniyle, kimi sanık avukatları, avukatı olmayan sanık Cemal Gökçeoğlu'na soru sorulmasına itiraz etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özese'nin, sanığın haklarını bildiğini söylemesi üzerine avukatlar, avukatı olmayan sanığa soru sorulmadan önce haklarının hatırlatılması gerektiğini belirtti. Özese de, ''Sanıklara hakları ilk sorgularında hatırlatıldı'' dedi. Özese, duruşmaya bir süre ara verdi.

AA



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,627 µs