En Sıcak Konular

Polislik için boy şartına düzenleme

14 Aralık 2012 16:04 tsi
Polis olmak isteyenleri sevindirecek haber Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak kız öğrenciler için boy şartı 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim öğretim kurumlarına alınacak öğrencilerde, Emniyet Teşkilatı'na ilk atamalarda, öğrencilikte veya memuriyette hastalanma durumlarında, malullük, vazife malullüğünde, idari polisliğe geçişlerde, hizmet sınıfı değişikliklerinde ve atamalarda aranacak sağlık şartlarına ilişkin esas ve usulleri düzenleyen "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.

Polis Koleji'ne alınacak öğrencilerde ise "bedensel ve hormonal gelişim devam ettiğinden" boy sınırı, 13 yaş erkelerde 139'dan 142 santimetreye, kızlarda 144'den 147 santimetreye; 14 yaş erkeklerde 144'ten 145 santimetreye, kızlarda 147'den 154 santimetreye; 15 yaş erkeklerde 151 santimetre sınırı değişmezken, kızlarda 157 santimetreye çıkarıldı. 16 yaş erkeklerde ve kızlarda 156 santimetre olan boy sınırı, 160 santimetreye yükseltildi.

Yönetmelikle göz sorunlarına ilişkin, "Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır" ve "Refraktif cerrahi ile yapılan her türlü düzeltme girişe engel teşkil eder" ibareleri kaldırıldı.

AA 

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,782 µs