En Sıcak Konular

''Haddini bilmez yaklaşım''

21 Temmuz 2007 10:56 tsi
''Haddini bilmez yaklaşım'' 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski DEP milletvekili Leyla Zana’nın "Artık Türkiye'nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye'yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur'' sözlerine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Bu hukuki sorun ortaya çıkarıyor. Haddini bilmez bir yaklaşım. Bu yaklaşımın da takibini herhalde yargı gereği şekilde yapacaktır'' dedi.

Dün akşam Kanal 7’de katıldığı programda Zana’nın sözlerini değerlendiren Erdoğan, "Bu tabi zayıfladıklarını, bekledikleri oyu alamadıklarını gösteriyor." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Kan kaybı olduğu için böyle açıklama geldi. Sıkıntılarının olduğunu görüyoruz. Tahrik ve kışkırtma metoduyla nasıl oy alırız. Bu uçların metodu hep budur. Ya tehdit ederler ya sandıklara gider bizzat otururlar bundan önceki seçimde oldu bu şekilde oyları gaspederler. Yapılan açıklamalar çok talihsiz, talihsizliğin ötesinde, savcının devreye girmesi lazım. Ben savcı değilim. Ortada gizli bir şey yok, çok açıkca bu konuşulmuş. Siz kalkıp da bu ülkede bölücü yaklaşımı, bu ülkeyi bölebilecek bir anlayışı, yapıyı ortaya koyamazsınız. Seçimin arifesinde böyle tahrik yapamazsınız. Bu hukuki sorun ortaya çıkarıyor. Haddini bilmez bir yaklaşım. Bu yaklaşımın da takibini herhalde yargı gereği şekilde yapacaktır.'' “Özgürlük alanının genişlemesinin terör örgütünün işine yaradığı söyleniyor. Güneydoğu'ya vaatleriniz var mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, “Yasaklar ne kadar artarsa sıkıntı o kadar büyür. Daha ileri demokrasiyi Türkiye denemeli ve yaşamalı. Dayatma unsuru olarak yaparsak bölücülük ayrımcılık başlar. Biz buna karşıyız'' dedi.

Pişmanlık yasası ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, pişmanlık yasasının sadece hükümetin adımı olmadığını belirterek, “Genelkurmay'la, Cumhurbaşkanı ile görüşerek karar aldık. Nasıl oluyorda pişmanlık yasası terörün önünü açıyor. Pişmanlıkla ilgili Sayın Baykal’ın yaklaşım tarzını beğenmiyorum yanlış buluyorum'' diye konuştu.

Gül: Zana'nın açıklamaları provoke edici

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana’nın, "Artık Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir" şeklindeki açıklamasının "çok sorumsuzca ve herkesi provoke edici bir açıklama" olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları çerçevesinde bulunduğu Kayseri’de TGRT’nin canlı yayınına katılan Gül, Zana’nın açıklamasıyla ilgili olarak "Bu çok sorumsuzca diyorum, çünkü böyle bir açıklamanın bilinçsiz yapıldığı kanaatinde değilim. Provokatif bir tarz var ortada" diye konuştu.

VALİ: ‘POLİS, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU’

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız milletvekili adayı Pervin Buldan'ın, Iğdır'da düzenlediği mitinge PKK'nın renkleri olarak bilinen sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan fularla katılan kapatılan eski DEP Milletvekili Leyla Zana'nın ‘Türkiye'nin eyelatlere bölünsün’ sözleri üzerine harekete geçen Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Savcılığa ve İl Seçim Kurulu'na Zana hakkında suç duyurusunda bulundu.

NE DEMİŞTİ/

Eski DEP'li Zana, Kürt sorununun çözümü için 'Kürdistan eyaleti' kurulmasını ve genel af çıkarılmasını istedi
Eski DEP milletvekili Leyla Zana, "Kürdistan eyaleti kurulsun" dedi. DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Pervin Buldan için Iğdır'da düzenlenen mitinge katılan Zana, "Yıllardır halkın hiçbir sorununu çözmeyenler şimdi irademizi teslim almaya çalışıyor. Bizden yaptıklarımızdan ötürü pişman olmamızı istiyor. 1991'de Meclis'te Kürtçe yemin ettim, kıyamet koptu. Ne var ki bunda? O yemini halkım için okudum. Söylediklerim sözde değil özdedir. Pişman olmadım" diye konuştu.

Kendilerine sık sık "Kürtler ne istiyor?" yönünde sorular yöneltildiğini kaydeden Zana, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürtler ne istediğini biliyor. Peki Ankara Kürtlerden ne istediğini biliyor mu? Ben şunu açıklıkla söylüyorum: Kürtler kaç defa barış elini uzattı. Kürtler kimseye mecbur değiller. İmralı süreciyle birlikte Kürtler ellerinden geleni yaptı. Ama onlar tek bir adım bile atmadılar. Kürt sorununun çözümü için öncellikle bir genel affın çıkarılmasını ve eyalet sistemine geçilerek Kürdistan eyaletinin kurulmasını istiyoruz. Biliyorum, bu onlar için tabu, ama tek çözüm bu.

Kürdistan eyaleti Türkiye'yi bölmez. Kürdistan Kürtler için vazgeçilmezdir. Eyalet sistemi bütünleştirecektir. Bunları yapın ve halklarımızın geleceğini karartmayın."

Milliyet



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs