En Sıcak Konular

Ergenekon davasında son gelişme

13 Aralık 2012 17:19 tsi
Ergenekon davasında son gelişme Bugün esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sunması beklenen Ergenekon davası savcısı mütalaasını sunmadı.

Esas hakkındaki mütalaanın açıklanması beklenen ''Ergenekon'' davasına giren savcılardan Mehmet Ali Pekgüzel, talepler ve dosyadaki eksikliklerle ilgili isteklerini açıkladı. Pekgüzel, mahkemeden TBMM'ye yazı yazılarak Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun rapor ve eklerinin dosyaya gönderilmesini talep etti. Davada 119 açık tanık, 23 gizli tanık ve kendi kimliğini açıklayan 8 tanık olmak üzere toplam 150 tanık dinlendiğini belirten Pekgüzel, başkaca tanık dinlenmesinin dosyaya bir katkı sağlamayacağından sanık ve avukatların tanık taleplerinin reddine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi bilgisayar harddiskleri üzerinde yapılan naip hakim incelemesi akibetinin sorulmasını da isteyen Pekgüzel, naip hakimlikçe gönderilen ön raporun da taranarak savcılık makamına verilmesini talep etti.

- Duruşmaya 4. kez ara verildi -

Ergenekon davasında, avukat ve izleyicilerin tutumu nedeniyle duruşmaya 3 kez ara veren mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen harddiskler üzerinde yapılan naip hakim incelemesine ilişkin ön raporun okunması sırasında avukatların protestoya devam etmesi üzerine 4. kez ara vermek zorunda kaldı. Öğleden sonraki oturumunda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Danıştay saldırısında kullanılmak üzere 'silahlı terör örgütüne silah temin etmek' suçlamasıyla açılan ve Ergenekon davası ile birleştirilen 4 sanıklı davanın iddianamesinin okunmasına ara verdiklerini açıkladı.

- İlker Başbuğ salonu terketti -

Davada, mahkeme heyeti ve avukatların söz tartışmalarının devam etmesi üzerine İlker Başbuğ salonu terk etti. Duruşmaya tekrar ara verildi.

- İzleyiciler salona alınmadan duruşma başladı -

Sanık avukatlarının, mahkemeye yönelik slogan atan avukat Vural Ergül'ün dışarı çıkarılması kararına tepki göstermesi üzerine duruşmaya bir kez daha ara verildi. Duruşma, verilen aranın ardından, izleyiciler salona alınmadan yeniden başladı. Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmaya, bu davayla birleşen davanın iddianamesinin okunmasıyla devam edileceğini söyledi. Bunun üzerine, bu iddianamede yer alan sanıklardan Aykut Metin Şükre'nin avukatı Mehmet Taşdelen, söz alarak, ''Müvekkilime iddianame ayın 10'unda tebliğ edilmiştir. Ancak bana henüz ulaşmadı. Malumunuz olduğu üzere, 7 günlük itiraz hakkımız var. Bunun da göz önüne alınmasını istiyorum'' dedi. Başkan Özese'nin, bunu dikkate alacaklarını belirtmesi üzerine, diğer sanık avukatları da heyetten söz istedi.

-Avukatların ''meslektaş'' dayanışması-

Başkan Hasan Hüseyin Özese'nin, tüm avukatlar adına söz verdiği avukat Celal Ülgen, ''Duruşmada kargaşa çıkarmaya gerek yok. Biz de bu duruşmanın yürütülmesini istiyoruz ve buna çaba gösteriyoruz. Ancak ne yapacağınızı da bilmiyoruz. Bunu öğrenmek istiyoruz'' diyerek, duruşmanın nasıl devam edeceğini öğrenmek istediklerini ifade etti. Özese de söz konusu iddianamenin ve ardından da Genelkurmay Başkanlığı'ndan mahkemeye gönderilen hard disklerle ilgili naip hakim incelemesine ilişkin ön raporun okunacağını, ardından da soruşturmanın genişletilmesi talepleri ile esas hakkında mütalaalarının hazır olup olmadığı yönünde Cumhuriyet savcılarına söz verileceğini belirtti.

Bunun üzerine Celal Ülgen de iddianame ve ön raporun okunmasının ardından kendilerinin de söyleyecekleri olabileceğini kaydetti. Başkan Özese, söz almak isteyen diğer sanık avukatların izin vermedi. Bu sırada sanık avukatlarından Vural Ergül, ayağa kalkarak, 3 kere ''Savunma, söz hakkı istiyor'' diye bağırdı.



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs